Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός: Άγγιξαν το “διπλό” οι Πειραιώτες! Ήττα στις λεπτομέρειες

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός: Άγγιξαν το “διπλό” οι Πειραιώτες! Ήττα στις λεπτομέρειες
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ κοντά σ’ ένα σπουδαίο “διπλό” στη Μόσχα, αλλά “λύγισε” (69-65) στο φινάλε από την ΤΣΣΚΑ. Δύο άστοχα τρίποντα από Σπανούλη και Τουπάν στα τελευταία δευτερόλεπτα έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των Ρώσων, οι οποίοι παρέμειναν αήττητοι, ύστερα από πέντε αγωνιστικές στην Euroleague.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός στάθηκε εξαιρετικά στη Μόσχα. Πάλεψε μέχρι τέλους το παιχνίδι με την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ, την κατέβασε κάτω από τους 70 πόντους, αλλά δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη επικράτησε των Πειραιωτών με 69-65, για την πέμπτη αγωνιστική της Euroleague κι ανέβηκε στο 5-0.

Στο 3-2 υποχώρησαν οι “ερυθρόλευκοι”, οι οποίοι “άγγιξαν” ένα σπουδαίο “διπλό”, αλλά “λύγισαν” στο φινάλε, με τον Τουπάν να αστοχεί στο σουτ της ισοφάρισης στα τελευταία δευτερόλεπτα και τον Σπανούλη να κάνει airball λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν, πάντως, εξαιρετικός. Μέτρησε 16 πόντους κι 6 ασίστ και πήγε να γυρίσει μόνος του το παιχνίδι στο φινάλε.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Κλάιμπερν με 17 πόντους κι 9 ριμπάουντ, με τον Σέρχι Ροντρίγκες να προσθέτει 20 πόντους.

Ο Ολυμπιακός πλήρωσε ουσιαστικά την κακή τρίτη περίοδο που πραγματοποίησε, μιας και στα υπόλοιπα δεκάλεπτα έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι, βγάζοντας εντελώς εκτός ρυθμού τους Ρώσους.

Ο αγώνας

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν η ομάδα που άνοιξε το σκορ (2-0), αλλά στη συνέχεια και μέχρι το 23′ ήταν αυτή που κυνηγούσε το σκορ, με τον Ολυμπιακό να επιβάλει πλήρως τον ρυθμό του με την εξαιρετική άμυνα του και την πολυφωνία του στην επίθεση και να φέρνει τους Ρώσους σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με 4-10 στο 6′ και με 18-27 στο 15′, δείχνοντας ικανοί να φύγουν με το “διπλό” από τη Μόσχα. Ο Σέρχι Ροντρίγκεζ προσπάθησε μόνος του να γυρίσει το παιχνίδι κι όντας “καυτός” από την περιφέρεια κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά (31-35) στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος ήταν καταστροφική για τους Πειραιώτες. Η ομάδα του Μπλατ “κοιμήθηκε” και δέχθηκε επιμέρους σκορ 21-9, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο -8 (52-44) στο φινάλε του δεκάλεπτου.

Με καλή άμυνα και επιθετική αιχμή τον Βασίλη Σπανούλη, ο Ολυμπιακός επέστρεψε στο παιχνίδι και κατόρθωσε να ισοφαρίσει σε 61-61 στο 37’ και να μπει ξανά στη διεκδίκηση της νίκης. Στο τελευταίο λεπτό, οι “ερυθρόλευκοι” δεν είχαν καθαρό μυαλό. Ο Σπανούλης έκανε airball σε κρίσιμη επίθεση, ενώ στη συνέχεια Γκος (δίποντο) και Τουπάν (τρίποντο) απέτυχαν να δώσουν πόντους στον Ολυμπιακό. Από την πλευρά της, η ΤΣΣΚΑ ήταν ψύχραιμη στις βολές κι έφτασε στη νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 31-35, 52-44, 69-65.
ΤΣΣΚΑ
: Ντε Κολό, Πίτερς 6 (2), Αντόνοφ , Ροντρίγκεθ 20 (6/10 τρίποντα), Βοροντσέβιτς 3 (1), Κλάιμπερν 17 (9 ριμπάουντ), Χίγκινς 11, Χάκετ, Κουλάγκιν 2, Χάινς 6 , Χάντερ 4.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουίλιαμς-Γκος 13 (3/6 τρίποντα), Τουπάν, Σπανούλης 16 (3/7 τρίποντα, 6 ασίστ), Τίμα, Μιλουτίνοβ 7 (7 ριμπάουντ), Βεζένκοβ, Πρίντεζης 14 (1), Παπανικολάου 7 (1), Μάντζαρης, ΛεΝτέι 8.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις