Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός, Σφαιρόπουλος: “Πρέπει να κάνουμε ολοκληρωτικό παιχνίδι”

Σφαιρόπουλος
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει ολοκληρωτικό παιχνίδι σε άμυνα και επίθεση, σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, προκειμένου να κάνει το break στην έδρα της Ζαλγκίρις και να πάρει πλεονέκτημα πρόκρισης στο Final Four. Την Τρίτη (24/09) θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση του Πρίντεζη.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χαρακτήρισε δύσκολη την αποστολή του Ολυμπιακού στους δύο αγώνες στο Κάουνας απέναντι στη Ζαλγκίρις, αλλά υπενθύμισε πως η… εμπειρία μετρά, ενώ τόνισε πως οι “ερυθρόλευκοι” θα πρέπει να κάνουν ένα… ολοκληρωτικό παιχνίδι για να φτάσουν στο break.

«Τέτοια ματς οι παίκτες μας έχουν παίξει πολλά. Η εμπειρία μετράει. Ξέρουμε ότι έχουμε δύσκολη αποστολή. Αλλά ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι» δήλωσε ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» στο αεροδρόμιο, πριν την αναχώρηση της αποστολής για τη Λιθουανία.

Ζαλγκίρις – Ολυμπιακός: Εκτός προπόνησης Πρίντεζης και Μιλουτίνοφ!

Αρχικά ο Σφαιρόπουλος είπε για τα προβλήματα τραυματισμών: «Ο Πρίντεζης δεν προπονήθηκε, αισθάνεται ενοχλήσεις στο πόδι. Θα δούμε την Τρίτη το πρωί πώς θα είναι. Και στο προηγούμενο ματς πολλά παιδιά έπαιξαν με ενέσεις. Υπάρχουν προβλήματα. Όλα τα παιδιά θέλουν να παίξουν, θα δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα με τους τραυματίες».

Για τις αλλαγές που προγραμματίζει ενόψει Game 3, τόνισε: «Μικρές αλλαγές υπάρχουν σε όλα τα παιχνίδια. Αλλάζεις ή επαναφέρεις κάποια συστήματα. Κάνεις προσαρμογές στην άμυνα. Θα έχουμε ετοιμάσει κάποια πράγματα, αλλά αυτά δεν αλλάζουν τη φιλοσοφία και τη νοοτροπία μίας ομάδας. Περιμένουμε ένα δύσκολο παιχνίδι. Μετά τα πρώτα δύο ματς, η Ζαλγκίρις έχει προβάδισμα και δύο ματς στην έδρα της. Τώρα υπάρχει το “πρέπει” για εκείνους».

Στο τέλος, ο Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία της πιεστικής άμυνας: «Η άμυνα πρέπει να είναι δυνατή, αλλά πρέπει να υπάρχει ισορροπία σε άμυνα και επίθεση, πρέπει να πάνε και τα δύο καλά, από την άμυνα παίρνει ρυθμό και η επίθεση, πρέπει να κάνουμε ένα ολοκληρωτικό παιχνίδι».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις