Τρίτη, 21 Μαΐ
24oC Αθήνα

Boxing Day: Άγιος… Ζιρού για Άρσεναλ! Άνετες Τσέλσι και Γιουνάιτεντ [vids]

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Λίγο πριν το φινάλε της αναμέτρησης με την Γουεστ Μπρομ κατάφερε η Άρσεναλ να πάρει τη νίκη (1-0) μέσα στο “Έμιρεϊτς”. Ακάθεκτες συνέχισαν Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και Μάντσεστερ Σίτι που… μοίρασαν τριάρες σε Μπόρνμουθ,  Σάντερλαντ και Χαλ αντίστοιχα. Ρεκόρ νικών στην ιστορία των “μπλε” από την ομάδα του Κόντε..

Αγχώθηκε, κινδύνεψε να “πετάξει” δυο βαθμούς μέσα στην έδρα της, αλλά τελικά τα κατάφερε στο 87′. Η Άρσεναλ νίκησε την Γουέστ Μπρομ με 1-0 κι έπιασε την Λίβερπουλ στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, με τους “ρεντς” να αγωνίζονται την Τρίτη κόντρα στην Στόουκ. Το νικητήριο τέρμα για την ομάδα του Βενγκέρ πέτυχε ο Ζιρού με εκπληκτική κεφαλιά!

Έχει ξεχάσει τι θα πει απώλεια βαθμών! Η Τσέλσι έφτασε τις 12 συνεχόμενες νίκες στην Premier League -αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία της- επικρατώντας εντός έδρας της Μπόρνμουθ με 3-0. Πέδρο (24′, 93′) και Αζάρ πέτυχαν τα τέρματα της ομάδας του Κόντε που συνεχίζει να… προελαύνει.

Συνεχίζει να βρίσκεται σε ανοδική πορεία. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε εντός έδρας της Σάντερλαντ ε 3-1, έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ζλάταν Ιμπραςιμοβιτς. Ο Σουηδός επιθετικός έφτιαξε το πρώτο και το τελευταίο γκολ για την ομάδα του Μουρίνιο, ενώ βρήκε και ο ίδιος δίχτυα στο 82′.

 

 

ΔΥσκολεύτηκε κόντρα στην ουραγό Χαλ, αλλά αρκούσαν 7 λεπτά στη Μάντσεστερ Σίτι για να πάρει την εκτός έδρας νίκη με 3-0 και να φτάσει στο -7 από την πρωτοπόρο, Τσέλσι. Σημαντική η συνεισφορά του Στέρλινγκ, αφού από προσπάθεια του προήλθε το πέναλτι με το οποίο ο Γιάγια Τουρέ έκανε το 0-1, ενώ κάτι ανάλογο έγινε και στο αυτογκόλ του Ντέιβις με το οποίο στις καθυστερήσεις διαμορφώθηκε το τελικό 0-3. Στο ενδιάμεσο ο Ιεανάτσο, που μπήκε σαν αλλαγή στο ματς, έκανε το 0-2.

Με θετικό αποτέλεσμα ξεκίνησε η θητεία του Σαμ Αλαρντάις στον πάγκο της Κρίσταλ Πάλας. Οι «αετοί» στο ντεμπούτο του πρώην ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής Αγγλίας έφυγαν με το βαθμό της ισοπαλίας από το Βίκαρατζ Ρόουντ κόντρα στη Γουότφορντ και πήραν βαθμολογική ανάσα (1-1). Η Κρίσταλ Πάλας, μάλιστα, θα μπορούσε να πάρει και το «τρίποντο», αλλά στο 37΄ ο Γκόμες έπεσε σωστά στη γωνία του κι απόκρουσε το πέναλτι του Κριστιάν Μπεντέκε.

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ:

Γουότφορντ-Κρίσταλ Πάλας 1-1
(71΄πεν. Ντίνι – 26΄ Καμπάιγ)
Αρσεναλ-Γουέστ Μπρομ 1-0
(86΄ Ζιρού)
Μπέρνλι-Μίντλεσμπρο 1-0
(81΄ Γκρέι)
Τσέλσι-Μπόρνμουθ 3-0
(24΄,90΄+3 Πέδρο, 49΄πεν. Αζάρ)
Λέστερ-Εβερτον 0-2
(51΄ Μιραλάς, 90΄+1 Λουκάκου)
Μάντσεστερ Γ.-Σάντερλαντ 3-1
(39΄ Μπλιντ, 82΄ Ιμπραΐμοβιτς, 86΄ Μχιταριάν – 90΄+1 Μπορίνι)
Σουόνσι-Γουέστ Χαμ 1-4
(89΄ Γιορέντε – 13΄ Αντρέ Αγιού, 50΄ Ριντ, 79΄ Μάικλ Αντόνιο, 90΄ Κάρολ)
Χαλ-Μάντσεστερ Σίτι
(72′ πέν. Τουρέ, 78′ Ιεανάτσο, 90’+4′ αυτ. Ντέιβις)
Λίβερπουλ-Στόουκ Σίτι 27/12
Σαουθάμπτον-Τότεναμ 28/12

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε