Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Champions League – Γκουαρντιόλα: “Νικήσαμε την καλύτερη ομάδα στον κόσμο”

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

O Πεπ Γκουαρντιόλα γεύτηκε μία αξέχαστη βραδιά, βλέποντας την δική του Μάντσεστερ Σίτι να νικάει (3-1) την παλιά του ομάδα, Μπαρτσελόνα, “την καλύτερη ομάδα στον κόσμο”, όπως ο ίδιος χωρίς κούραση επαναλαμβάνει.

Μία επιτυχία που έφτασε με ανατροπή, απέναντι σε μία ομάδα, που πριν δύο εβδομάδες κατάφερε και σύνθλιψε τους Αγγλους με 4-0 στη Βαρκελόνη. Η ήττα θα μπορούσε να φέρει σοβαρές συνέπειες στην ευρωπαική περιπέτεια του Γκουαρντιόλα με την Σίτι, καθιστώντας την πρόκριση επισφαλή. Ωστόσο, τώρα η Σίτι είναι δύο πόντους πίσω από την Μπαρτσελόνα.

“Ηταν τρεις σημαντικοί βαθμοί, χωρίς αυτούς θα έπρεπε να πάμε στην Γερμανία να νικήσουμε και να περιμένουμε η Μπαρτσελόνα να κερδίσει την Γκλάντμπαχ. Είναι πολύ σημαντικό να βρισκόμαστε στην Ευρώπη. Οι παίκτες μπορούν να συνειδητοποιούν ότι είναι σε θέση να ανταγωνιστούν την καλύτερη ομάδα στον κόσμο,” είπε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.
Περισσότερο, ο Γκουαρντιόλα ήταν ευχαριστημένος για τον χαρακτήρα που έδειξε η ομάδα του, απέναντι σε μία Μπαρτσελόνα που ο Λουίς Ενρίκε υποστήριξε ότι “έπαιξε ένα από τα καλύτερα διαστήματα 40 λεπτών που έχει παρουσιάσει σε ένα στάδιο όπως αυτό, ενάντια μίας αντιπάλου κορυφαίας ποιότητας”.

“Είμαι πολύ χαρούμενος για τα παιδιά, είναι η πρώτη φορά που έχουμε νικήσει την καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Η πρώτη θέση θα είναι της Μπαρτσελόνα, θα δούμε εάν εμείς τα καταφέρουμε. Το σημαντικό είναι, πως εάν προκριθούμε, θα τους αποφύγουμε στην επόμενη φάση,” είπε ο Καταλανός προπονητής στους δημοσιογράφους.

“Αυτοί είχαν ένα καταπληκτικό διάστημα μισής ώρας, είχαμε πολλά προβλήματα, αλλά το πρώτο μας γκολ, μας βοήθησε πολύ. Στο δεύτερο ημίχρονο δημιουργήσαμε πολλές αντεπιθέσεις”.

Στην επανάληψη η περίφημη “τρίαινα” MSN (Μέσι, Σουάρες, Νειμάρ) άρχισαν να εξαφανίζεται, μπροστά στον εκθαμβωτικό Ντε Μπρούιν,το «τοτέμ» Σέρχιο Αγουέρο και την συνεχή απειλή του Στέρλινγκ , που προκάλεσε «όλεθρο» για την οπισθοφυλακή της Μπαρτσελόνα.

“Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν απίστευτοι και κυριαρχήσαμε της Μπαρτσελόνα,” δήλωσε ο εξίσου εντυπωσιακός Γερμανός μέσος Γκουντογκάν, που σημείωσε δύο γκολ. “Αξίζαμε τη νίκη. Περισσότερο για τη νοοτροπία που δείξαμε. Ήταν ένα απίστευτο παιχνίδι”.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε