Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Confederations Cup: Σαν… πάντσερ! Με “τεσσάρα” η Γερμανία στον τελικό [vid]

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Μπορεί να μην έχει πάει στο Confederations Cup με τα μεγάλα της «αστέρια», αλλά η Γερμανία διέλυσε το Μεξικό με 4-1 και πήρε την πρόκριση για τον κυριακάτικο τελικό της διοργάνωσης, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Χιλή.

 Με το εμφατικό 4-1 η Γερμανία νίκησε το Μεξικό στον ημιτελικό του Confederations Cup που φιλοξενήθηκε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Σότσι και πήρε έτσι το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, εκεί όπου βρίσκεται από χτες η Χιλή.

Η… καλή μέρα φάνηκε από την αρχή αφού τα «πάντσερ» χρειάστηκαν οκτώ λεπτά για να βάλουν τις βάσεις γι’ αυτή την άνετη επικράτηση. Τα δύο γκολ του Λέον Γκορέτσκα (6΄,8΄) έδειξαν το… δρόμο προς τον τελικό για την ομάδα του Λεβ, ενώ αυτά των Βέρνερ (59’) και Γιουνές (9+1’) στην επανάληψη έστειλαν την «νασιονάλ μάνσαφτ» στον τελικό της διοργάνωσης (2/07 στην Αγία Πετρούπολη).

Η ομάδα του Οσόριο τα έπαιξε όλα για όλα στο δεύτερο μέρος για να μειώσει, αλλά δεν τα κατάφερε. Οι Μεξικανοί έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 75΄ με τον Χιμένες να «σημαδεύει» το δοκάρι του Τερ Στέγκεν με κεφαλιά. Ένα λεπτό πριν το τέλος ο Φαμπιάν με φοβερό σουτ πέτυχε το «γκολ της τιμής» για τους ηττημένους.

Οι συνθέσεις:

Γερμανία (Λεβ): Τερ Στέγκεν, Έκτορ, Ρούντιγκερ, Γκίντερ, Ρούμπι, Ντράξλερ (81’ Γιουνές), Γκορέτσκα (67’ Τσαν), Κίμιχ, Χένριχς, Στιντλ (79’ Στιντλ), Βέρνερ

Μεξικό (Οσόριο): Οτσόα, Μορένο, Αλανίς, Λαγιούν, Αραούχο, Ακίνο (46’ Λοθάνο), Ερέρα, Τζόναθαν Ντος Σάντος (67’ Μάρκες), Τζιοβάνι Ντος Σάντος (63’ Φαμπιάν), Τσιτσαρίτο, Χιμένες

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε