Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Copa del Rey: Στον τελικό η Μπαρτσελόνα [vid]

ΦΩΤΟ reuters
ΦΩΤΟ reuters

 Αν και τα χρειάστηκε, η Μπαρτσελόνα πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Copa Del Rey. Οι Καταλανοί αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με την Ατλέτικο Μαδρίτης στο “Καμπ Νόου” και σε συνδυασμό με τη νίκη τους (1-2) στο πρώτο παιχνίδι στο “Βιθέντε Καλντερόν”, απέκλεισαν τους σκληροτράχηλους Μαδριλένους.

Οι “μπλαουγκράνα” αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 των “ροχιμπλάνκος” (43΄ Σουάρες – 83΄ Γκαμεϊρό) σε ένα απίστευτο ντέρμπι με τρεις αποβολές, χαμένο πέναλτι και κανονικό γκολ του Αντουάν Γκριζμάν που ακυρώθηκε στο 59΄.

Το έργο των γηπεδούχων έγινε κοπιαστικό μετά την αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σέρχι Ρομπέρτο στο 57΄, όμως στο 68΄ η ισορροπία αποκαταστάθηκε, καθώς αποβλήθηκε και ο Γιανίκ Φερέιρα-Καράσκο.

Στο 77΄ ένα εκπληκτικό φάουλ του Λιονέλ Μέσι τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Μιγκέλ Άνχελ Μόγια, στο 80΄ ο Κέβιν Γκαμεϊρό έστειλε την μπάλα στον… ουρανό από τα 11 μέτρα, αλλά τρία λεπτά αργότερα ισοφάρισε σε άδεια εστία, από ασίστ του Γκριζμάν. Ο Λουίς Σουάρες αποβλήθηκε στο 90΄ αλλά η Μπαρτσελόνα άντεξε στο πεντάλεπτο των καθυστερήσεων.

Αντίπαλος των “μπλαουγκράνα” στον τελικό θα είναι ο νικητής που θα προκύψει από τον δεύτερο ημιτελικό, στον οποίο η Αλαβές θα υποδεχθεί αύριο στο “Μεντιθορότσα” τη Θέλτα, από την οποία είχε αποσπάσει “λευκή” ισοπαλία στο Βίγκο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Σίλεσεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα, Ράκιτιτς (72′ Ινιέστα), Ντένις Σουάρεθ (62′ Μαστσεράνο), Αντρέ Γκόμες, Μέσι, Αρντά Τουράν (70′ Μπουσκέτς), Λουίς Σουάρες.
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Μογιά, Χουάνφραν, Σάβιτς, Γκοντίν (49′ Λουίς Ερνάντεθ), Φιλίπε Λουίς, Κόκε, Σαούλ, Καράσκο, Γκαϊτάν (48′ Κορέα), Γκριεζμάν, Τόρες (61′ Γκαμεϊρό).

Οι ρεβάνς των ημιτελικών:

Τρίτη
Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο 1-1 (43′ Λουίς Σουάρες / 83′ Γκαμεϊρό) [2-1]

Τετάρτη
Αλαβές – Θέλτα (22:00) [0-0]

O τελικός θα διεξαχθεί στις 27 Μαΐου

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε