Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

Δάκρυσε ο Ζιντσένκο: «Αν δεν είχα οικογένεια, θα πολεμούσα κι εγώ στην Ουκρανία»

Δάκρυσε ο Ζιντσένκο: «Αν δεν είχα οικογένεια, θα πολεμούσα κι εγώ στην Ουκρανία»
Reuters

Ο Ουκρανός διεθνής αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι, Ολεξάντρ Ζιντσένκο, δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση του, μιλώντας στον Γκάρι Λίνεκερ για όσα συμβαίνουν στη χώρα του, με την εισβολή των Ρώσων.

Ο Ολεξάντρ Ζιντσένκο μίλησε στο BBC και στον Γκάρι Λίνεκερ και -με δάκρυα στα μάτια- τόνισε πως αν δεν είχε σύζυγο και παιδί θα είχε μεταβεί στην Ουκρανία για να πολεμήσει. Παράλληλα περιέγραψε τις δύσκολες ώρες που βιώνει ο ίδιος στην Αγγλία ενώ η πατρίδα του δέχεται επίθεση από την Ρωσία.

«Κλαίω συνέχεια. Όλα είναι στο μυαλό μου όλη την ώρα. Τα μέρη που μεγάλωσα, η πατρίδα μου, όλες οι περιοχές. Θα μπορούσα να σας δείξω βίντεο και φωτογραφίες με όσα έχουν καταστρέψει οι Ρώσοι. Οι συμπατριώτες μου επιβιώνουν, πεινούν και κοιμούνται σε καταφύγια. Πρέπει να σταματήσουμε τον πόλεμο. Αν δεν είχα την κόρη μου και την οικογένειά μου θα ήμουν εκεί να πολεμάω στο πλευρό των συμπατριωτών μου. Ξέρω την νοοτροπία των πολιτών της Ουκρανίας και δεν θα παραδοθούν ποτέ. Θα πολεμούν μέχρι τέλους. Είμαι περήφανος για εκείνους και θα είμαι υπερήφανος για το υπόλοιπο της ζωής μου. Προτιμούν να πεθάνουν οι Ουκρανοί παρά να παραδοθούν στον εχθρό» τόνισε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις