Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Δε… χαλάστηκε η Λίβερπουλ! Μοιραίος ο Ντε Μπρόινε για Σίτι – Στην κορυφή η Λέστερ (videos)

Δε… χαλάστηκε η Λίβερπουλ! Μοιραίος ο Ντε Μπρόινε για Σίτι – Στην κορυφή η Λέστερ (videos)
ΦΩΤΟ Reuters

Η Λίβερπουλ έπαιξε στην έδρα της μεγάλης της μεγάλης ανταγωνίστριας, αλλά κατάφερε με σχετική ευκολία να μην ηττηθεί. Στο 1-1 το ματς του “Έτιχαντ”, με την Μάντσεστερ Σίτι να βλέπει τον Ντε Μπρόινε να αστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι. Στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα βρίσκεται πλέον η Λέστερ.

Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ αναδείχθηκαν ισόπαλες (1-1) στο «Έτιχαντ», ανοίγοντας έτσι το… δρόμο γιθ τη Λέστερ, προς την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα στην Premier League.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Η Λίβερπουλ μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 13’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Γουόκερ ανέτρεψε τον Μανέ και ο Σαλάχ ανέλαβε την εκτέλεση, κάνοντας το 0-1 και πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ στο «Έτιχαντ».

Η Μάντσεστερ Σίτι έγινε πιο επιθετική στη συνέχεια, αλλά την ίδια στιγμή η Λίβερπουλ είχε… φαρμακερές αντεπιθέσεις. Στο 25’ οι «πολίτες» έχασαν την πρώτη μεγάλη τους ευκαιρία στο παιχνίδι, με τον αμαρκάριστο Στέρλινγκ να μην μπορεί να νικήσει με σουτ τον Άλισον.

Τελικά, η ομάδα του Γκουαρντιόλα έφτασε στην ισοφάριση (1-1) στο 31’ με το γκολ του Ζέσους και μάλιστα «άγγιξε» την ανατροπή του σκορ στο επόμενο λεπτό (το σουτ του Ντε Μπρόινε έστειλε την μπάλα να περάσει γι α λίγο άουτ). Ο Βέλγος «μαέστρος» στάθηκε μοιραίος στο 42’.

Μετά από online check, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι, σε χέρι του Γκόμεζ, αλλά ο Ντε Μπρόινε έστειλε την μπάλα να περάσει ελάχιστα άουτ. Στην τελευταία σημαντική στιγμή του πρώτου μέρους, ο Αλεξάντερ-Άρνολντ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Έντερσον, με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.

Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό και στην επανάληψη. Η Μάντσεστερ Σίτι έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει… κεφάλι στο σκορ στο 55’ με τον Ζέσους να είναι άστυοχος σε κοντινή κεφαλιά. Στο 61’ η Λίβερπουλ δέχθηκε ένα «χτύπημα», αφού ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έγινε αναγκαστική αλλαγή, λόγω προβλήματος τραυματισμού.

Η Μάντσεστερ Σίτι ανέβασε την πίεση της προς τα καρέ του Άλισον μέχρι το τέλος του αγώνα, χωρίς όμως να έρθει και η μεγάλη ευκαιρία.

Νωρίτερα, η Λέστερ νίκησε με 1-0 τη Γουλβς στο «King Power Stadium» και μετά και το 1-1 στο Σίτι – Λίβερπουλ ανέβηκε στην κορυφή της Premier League.

Ο Τζέιμι Βάρντι βρήκε στόχο από την άσπρη βούλα στο 15΄, ενώ στο 39΄ είχε δεύτερη ευκαιρία από το σημείο του πέναλτι, αλλά ο Ρουί Πατρίσιο τον σταμάτησε. Οι «λύκοι», που ήταν ακίνδυνοι στο α΄ μέρος, σταδιακά ανέβηκαν και «άγγιξαν» την ισοφάριση στο 77΄, όμως ο Κάσπερ Σμάιχελ έκανε μεγάλη απόκρουση στο σουτ του Μάρσαλ και κράτησε το 1-0.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις