Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Δίδυμοι Πύργοι: Η Σάλκε θυμήθηκε την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου και τον Παναθηναϊκό

Δίδυμοι Πύργοι: Η Σάλκε θυμήθηκε την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου και τον Παναθηναϊκό
Intime.gr

21 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 και η Σάλκε θυμήθηκε το τρομοκρατικό χτύπημα στους Δίδυμους Πύργους, αναρτώντας μια φωτογραφία από την αναμέτρηση εκείνης της ημέρας -ενάντια στον Παναθηναϊκό– για το Champions League.

Ήταν 11 Σεπτεμβρίου 2001, -πρωί στη Νέα Υόρκη (μεσημέρι στην Ελλάδα)- όταν δύο αεροσκάφη έπεσαν πάνω στον βόρειο και στον νότιο πύργο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, προκαλώντας την κατάρρευση των δύο κτιρίων και τον θάνατο περίπου τριών χιλιάδων ανθρώπων.

Εκείνο το βράδυ (σ.σ. στην Ευρώπη), ήταν προγραμματισμένη η πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League 2001/02, που έγινε κανονικά, αν και αρχικά υπήρξε η σκέψη αναβολής για λόγους ασφαλείας.

Ο Παναθηναϊκός αγωνίσθηκε στο Γκελζενκίρχεν και νίκησε με 2-0 την Σάλκε, χάρη σε γκολ των Γκόραν Βλάοβιτς και Άγγελου Μπασινά.

Ανήμερα αυτής της τραγικής επετείου, οι «βασιλικοί μπλε» -με ανάρτηση τους στον επίσημο λογαριασμό της ομάδας στο twitter- θυμήθηκαν εκείνη τη βραδιά, ανεβάζοντας μια φωτογραφία σε ασπρόμαυρο φόντο από τη στιγμή της τήρησης της μονόλεπτης σιγής, πριν την έναρξη του αγώνα.

Μάλιστα η φωτογραφία συνοδεύτηκε από τη λεζάντα: «21 χρόνια μετά. Καμία άλλη μέρα σαν αυτή»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις