Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Δίκη Μαρινάκη – Σισέ: Απορρίφθηκε η αίτηση εξαίρεσης, κλήθηκαν βιαίως οι διαιτητές

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Δεν έγινε δεκτή η αίτηση της πλευράς του Γάλλου παλαίμαχου επιθετικού για εξαίρεση της εισαγγελέως έδρας στη δίκη του με τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Βίαιη προσαγωγή για κατάθεση στους διαιτητές του αγώνα, ως μάρτυρες.

Το τριμελές δικαστήριο έκρινε ως αβάσιμη την αίτηση της πλευράς του Σισέ και πλέον η υπόθεση θα εξεταστεί ξανά από το μονομελές δικαστήριο, με την κατάθεση του Γάλλου, την Τρίτη (28/02).

Να αναφέρουμε πως η έδρα διέταξε τη βίαιη προσαγωγή των διαιτητών Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στο “Γ. Καραϊσκάκης”, στις 19 Φεβρουαρίου του 2011 (Καλόπουλος, Αρετόπουλος και Σαραϊδάρης) για να καταθέσουν ως μάρτυρες της υπόθεσης.

Ο δικηγόρος του Σισέ, κ. Ρεκουνιώτης, υποστήριξε ενώπιον του τριμελούς δικαστηρίου: «Το καλοκαίρι έγινε μια εισβολή στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ από την εισαγγελέα της έδρας η οποία συνοδευόταν από αστυνομικό ο οποίος νομίμως είχε αποσπαστεί στην φρουρά του κ. Μαρινάκη. Από το 1975 έχει να συμβεί εισβολή σε τηλεοπτικό μέσο. Θεωρούμε ότι υπάρχουν υπόνοιες ότι θα μεροληπτήσει υπέρ του κατηγορουμένου, καθώς ο ΣΚΑΪ είναι ιδιοκτησίας του κ. Αλαφούζου ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού στον οποίο αγωνιζόταν ο ενάγοντας, ο κατηγορούμενος είναι ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού, όποτε καταλαβαίνετε την κόντρα που υπάρχει».

Ο δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, κ. Σοφός, ανέφερε: «Η αίτηση εξαιρέσεως θα πρέπει να αναφέρει με σαφήνεια τα πραγματικά περιστατικά, μάρτυρες και έγγραφα και έπρεπε να υποβληθεί στην εισαγγελέα πρωτοδικών Πειραιά. Δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις καθώς είναι απαράδεκτη. Είναι αόριστη η αναφορά ότι συνοδευόταν από πρόσωπο της ασφαλείας. Θα έπρεπε να προσκομιστούν έγγραφα τα οποία υποστηρίζουν τον ισχυρισμό αυτό. Θα έπρεπε από το πρωί να κατατεθεί η αίτηση εξαίρεση και όχι την ώρα της δίκης. Χρησιμοποιήθηκαν όροι και εκφράσεις απαράδεκτοι. Δεν υπήρχε καμία εισβολή καθώς υπήρχε απόφαση για μη χρησιμοποίηση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων του κ. Μαρινάκη από την εκπομπή του κ. Θωμαΐδη. Η εισαγγελέας υπηρεσίας εφάρμοσε όσα προέβλεπε ο νόμος εκείνο το βράδυ. Αν γίνει δεκτή η αίτηση θα υπάρχει θέμα τάξης. Ο κ Θωμαΐδης καταδικάστηκε τελικώς για παραβίαση απόφασης όπως και ο κ. Αλαφούζος για τις ίδιες πράξεις. Εκείνη τη μέρα δεν έγινε τίποτα περισσότερο από την εφαρμογή του νόμου».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε