Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Δίκη Μπενζεμά: «Θύμα των ίδιων του των πράξεών ο Βαλμπουενά» λένε οι εκπρόσωποι του άσου της Ρεάλ

Δίκη Μπενζεμά: «Θύμα των ίδιων του των πράξεών ο Βαλμπουενά» λένε οι εκπρόσωποι του άσου της Ρεάλ
ΦΩΤΟ Reuters

Την πλήρη απαλλαγή του Καρίμ Μπενζεμά από τις όποιες κατηγορίες ζήτησαν οι εκπρόσωποί του στην πρώτη ημέρα της δίκης για τον εκβιασμό του άσου του Ολυμπιακού, Ματιέ Βαλμπουενά μέσω ροζ βίντεο.

Ξεκίνησε η πολύκροτη δίκη της υπόθεση εκβιασμού του Καρίμ Μπενζεμά προς τον Ματιέ Βαλμπουενά με το περίφημο ροζ βίντεο. Πέντε άνδρες δικάζονται, ενώ οι άλλοι τέσσερις – οι Άξελ Ανγκότ, Μουσταφά Ζουαουί, Γιουνές Χουάς, Καρίμ Ζενάτι – κατηγορούνται για απόπειρα εκβιασμού. Ο Μπενζεμά αντιμετωπίζει έως και 5 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο 90 χιλιάδων ευρώ σε περίπτωση που καταδικαστεί.

Οι δικηγόροι του επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης ζήτησαν την πλήρη απαλλαγή του πελάτη τους, τονίζοντας πως: «Ο Βαλμπουενά είναι θύμα των πράξεών του. Είναι ο ίδιος που έγραψε το ερωτικό βίντεο. Και υπάρχει άλλο ένα θέμα καθώς ουδείς ασχολείται με τη γυναίκα που είναι μαζί, ούτε καν οι αστυνομικοί. Ο Μπενζεμά έγραψε το βίντεο σαν να έβγαζε selfie. Η κοπέλα δεν ήξερε ότι γινόταν καταγραφή. Το να γράψεις σε βίντεο κάποιον χωρίς να το γνωρίζει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης είναι παράνομο», ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Η εισαγγελέας της υπόθεσης, Σεγκολέν Μαρέ, τόνισε από την πλευρά της πάντως: «Ο κ. Μπενζεμά ήταν ένα κομμάτι στρατηγικής και το γνώριζε». Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ο στράικερ τη Ρεάλ είχε “εξουσία”, δεν έβαλε μαχαίρι στο λαιμό του Βαλμπουενά», όμως τον συμβούλευσε να «πάρει την σωστή απόφαση».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις