Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Δημήτρης Αγραβάνης: «Αποχώρησα από την Εθνική μπάσκετ επειδή ο Ιτούδης δεν μου έδειξε σεβασμό»

Δημήτρης Αγραβάνης: «Αποχώρησα από την Εθνική μπάσκετ επειδή ο Ιτούδης δεν μου έδειξε σεβασμό»
Intime.gr

Η αιχμηρή ανάρτηση από τον Δημήτρη Αγραβάνη που… έδειξε τον Δημήτρη Ιτούδη και το ξεκαθάρισμα. Ο Έλληνας φόργουορντ δεν θα βοηθήσει την Εθνική μπάσκετ στο προσεχές παγκόσμιο Κύπελλο και έκανε λόγο για ασέβεια του Ομοσπονδιακού τεχνικού προς το πρόσωπό του.

Η Πέμπτη (10.08) ήταν μια ημέρα με ένταση για την Εθνική μπάσκετ, με τον Δημήτρη Αγραβάνη να θέτει τον εαυτό του εκτός ομάδας, ενόψει Μουντομπάσκετ, λίγες ώρες μάλιστα πριν το φιλικό της Γαλανόλευκης με την Ιταλία για το τουρνουά “Ακρόπολις”.

Λίγο μετά την ήττα της Εθνικής από την Ιταλία, ο Δημήτρης Ιτούδης σχολίασε την συγκεκριμένη αποχώρηση, λέγοντας: «Ο Αγραβάνης έθεσε εαυτόν εκτός Εθνικής ομάδας. Κάποιος θέτει τον εαυτό του εντός και κάποιος εκτός Εθνικής ομάδας. Λεπτομέρειες επιτρέψτε μου να μην πω. Έχω επικοινωνήσει με 22 αθλητές, κάποιος λέει είμαι εδώ, κάποιος λέει όχι».

Με story στο Instagram -που ανέβασε και μετά από λίγο απέσυρε- ο Δημήτρης Αγραβάνης έκανε λόγο για… ψέματα και βρισιές στα σέρβικα, τη στιγμή που όλοι κατάλαβαν πως απευθύνεται στον κόουτς της Εθνικής.

Λίγες ώρες μετά, ο Δημήτρης Αγραβάνης μίλησε στο sport24.gr και στον δημοσιογράφο, Βασίλη Σκουντή, αποκαλύπτοντας το τι συνέβη και πέρασε την… πόρτα της εξόδου από την εθνική μπάσκετ, κάνοντας λόγο για ασέβεια από πλευράς Δημήτρη Ιτούδη, προς το πρόσωπό του.

«Όταν μου τηλεφώνησε ο Δημήτρης Ιτούδης για να με ενημερώσει ότι με είχε συμπεριλάβει στο προσκλητήριο, μού είπε επί λέξει «Δημήτρη, θέλω να παλέψεις, όσο περισσότερο μπορείς, ανεξαρτήτως του εάν θα βρίσκονται στην ομάδα ο Γιάννης και ο Κώστας Αντετοκούνμπο» ανέφερε αρχικά, μιλώντας στο sport24.gr.

Για να συνεχίσει και να αναφέρει: «Κόουτς θα κάνω αυτό που κάνω πάντα» του απάντησα. Θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, αλλά σε παρακαλώ πολύ, μη μού κάνεις καψόνια όπως πέρυσι (ΣΣ: σαν σήμερα, κατά διαβολική σύμπτωση, σκορ 80-87) που έβαλα 25 πόντους εναντίον της Ισπανίας στο φιλικό ματς στη Μαδρίτη και στο Τουρνουά ακρόπολις με έβαζες 4-5 λεπτά».

«Ο κόουτς με καθησύχασε και μού είπε ότι θα είναι δίκαιος απέναντι μου, οπότε δεν είχα κανέναν λόγο να μην ανταποκριθώ στην πρόσκληση. Ειλικρινά έδωσα τον καλύτερο εαυτό μου στην προετοιμασία, άλλωστε όπως είχε συμβεί και πέρυσι, αυτή τη στιγμή δεν έχω ομάδα σε συλλογικό επίπεδο και η Εθνική θα μου έδινε την ευκαιρία να βρω την επόμενη “στέγη” μου.

Άρχισαν, λοιπόν, τα φιλικά ματς και αισθάνθηκα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Με έβαλε τέσσερα λεπτά με τη Σλοβενία στη Λιουμπλιάνα, 10 λεπτά με τη Σλοβενία στο ΟΑΚΑ και ένα λεπτό με τη Σερβία, ενώ με απέκλεισε από τη δωδεκάδα του χθεσινού αγώνα με την Ιταλία».

Το «Δεν με σέβεσαι» και το δάχτυλο στο κούτελο

«Χθες το πρωί όταν ανακοίνωσε ότι δεν θα ντυθούμε για τον αγώνα ο Καλαϊτζάκης και εγώ, σηκώθηκα και του είπα ότι «δεν με σέβεσαι, γι αυτό αποχωρώ και εύχομαι στην ομάδα καλή επιτυχία».

«Αναφέρθηκα επί λέξει σε disrespect για να καταλάβει και ο Γουόκαπ τι εννοούσα και εξήγησα ότι δεν μού έδωσε την ευκαιρία να παλέψω και να διεκδικήσω τη θέση. Αντέδρασε και με ρώτησε «Για ποιo disrespect μιλάς;» και του απάντησα «Ξέρεις εσύ», δείχνοντας του με το δάχτυλο το κούτελο μου, για να θυμηθεί την κουβέντα που είχαμε κάνει προτού αρχίσει η προετοιμασία. Ύστερα άρχισε να λέει κάποιες γνωστές κακές κουβέντες στα σέρβικα, αλλά δεν έδωσα συνέχεια. Γύρισα, είπα στα παιδιά «Να φωνάξουμε όλοι μαζί “Ελλάς”, μάζεψα τα πράγματα μου και έφυγα».

«Καταλαβαίνει ο καθένας ότι οι λόγοι της αποχώρησης μου δεν είναι προσωπικοί, όπως γράφτηκε, αλλά αγωνιστικοί».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις