Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Δημήτρης Ιτούδης: «Έχω κίνητρο για την Εθνική Ελλάδας»

Δημήτρης Ιτούδης: «Έχω κίνητρο για την Εθνική Ελλάδας»
ΦΩΤΟ Intime

Ο Δημήτρης Ιτούδης μίλησε για τις επαφές της ΕΟΚ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ώστε να αναλάβει την Εθνική Ελλάδας και δεν έκρυψε την επιθυμία του να βρεθεί στον πάγκο της “γαλανόλευκης”.

Ο προπονητής της ρωσικής “αρκούδας” αναφέρθηκε επίσης στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, αλλά και τη Euroleague, για την οποία παρουσίασε τις δικές του προτάσεις για τον τρόπο διεξαγωγής της.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Ιτούδη

“Δεν είναι φήμες όσα ακούγονται για την Εθνική. Είναι γεγονός ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Είναι πράγματα που πρέπει να συζητηθούν αλλά το σημαντικό είναι ότι ο κύριος Λιόλιος και ο κ. Βατούτιν συναντήθηκαν και μίλησαν. Είμαι προπονητής μιας ομάδες με πολλές υποχρεώσεις αλλά παράλληλα έχω το κίνητρο και την τιμή που επιλέχθηκα να προπονήσω, ίσως, την Εθνική. Θα πρέπει να βρεθεί ή να μην βρεθεί λύση. Αλλά μίλησαν. Στο παρελθόν είχα πάλι πρόταση να συνεργαστώ με την Εθνική αλλά δεν γινόταν τότε. Ήταν δύσκολο.

Αναφορικά με τον Γιάννη, θα βελτιώσει το επίπεδο της ομάδας. Είναι από τους καλύτερους στον κόσμο και είμαστε περήφανοι και θέλουμε πολύ να είναι στην Εθνική. Πρέπει να είμαστε όλοι στην ίδια κατεύθυνση. Ο Γιάννης έχει αποδείξει ό,τι χρειάζεται. Είναι πλέον ήρεμος και αφοσιωμένος σε αυτά που θέλει να πετύχει με την Εθνική ομάδα, θέλει να βοηθήσει την Εθνική. Είτε είμαι εγώ προπονητής του στην Εθνική είτε όχι, εύχομαι στον Γιάννη να κερδίσει με την Εθνική ομάδα, κάτι που είναι ο στόχος του”.

Για τη Euroleague και τον τρόπο διεξαγωγής της: “Δεν με εξέπληξε τίποτα. Είναι ό,τι είναι. Είναι ένα θέμα που πρέπει να συζητήσουμε. Κάθε ματς είναι τελικός για κάθε ομάδα ανεξάρτητα από τη θέση στη βαθμολογία. Αυτό είναι καλό για τον ανταγωνισμό αλλά δεν είναι απαραίτητα λογικό και σωστό. Θεωρώ ότι η Ευρωλίγκα είναι η καλύτερη διοργάνωση στην Ευρώπη τη δεδομένη στιγμή αλλά ομάδες όπως εμείς ή οι Ισπανικές έχουν πολλές υποχρεώσεις στις εγχώριες λίγκες. Υπάρχουν ταξίδια και δυσκολίες. Ήμασταν 16 ομάδες και από αυτές οι οκτώ συνεχίζουν στην διοργάνωση. Πλέον έγιναν 18 και περνούν οι 8. Δεν προσπαθώ να κριτικάρω αλλά να βοηθήσω.

Πρότεινα να προσθέσουμε ομάδες στην διοργάνωση, υπάρχουν πολλές που το αξίζουν. Και να τις χωρίσουμε σε δύο γκρουπ για να υπάρχει χρόνος στις ομάδες. Αυτό γίνεται και στο ΝΒΑ, μπορείς να αντέξεις κάποιους τραυματισμούς. Εδώ δεν μπορείς, έχεις δεμένα χέρια λόγω των ταξιδιών και των πολλών αγώνων. Αυτό επηρεάζει και τις εγχώριες λίγκες. Προτείνω περισσότερα παιχνίδια στην Ευρώπη και λιγότερα στις εγχώριες διοργανώσεις. Δεν λέω πως τα πρωταθλήματα δεν είναι σημαντικά, τα σέβομαι αλλά πρέπει να βρούμε τη χρυσή τομή γιατί οι παίκτες έχουν βάρος και η προσοχή πρέπει να είναι στους παίκτες”.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις