Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Δημήτρης Ιτούδης: «Συζητάμε να βρούμε λύση για την Εθνική»

Δημήτρης Ιτούδης: «Συζητάμε να βρούμε λύση για την Εθνική»
Intime.gr

Ο Δημήτρης Ιτούδης επανέλαβε πως θέλει να αναλάβει τον πάγκο της Εθνικής Ελλάδας και τόνισε πως γίνονται συζητήσεις για να βρεθεί λύση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Ο Δημήτρης Ιτούδης παραχώρησε συνέντευξή στο basketinside.com και αναφέρθηκε στο θέμα που.. καίει την Εθνική Ελλάδας, το ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της “γαλανόλευκης”. Ο Έλληνας κόουτς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας επανέλαβε πως οι εμπλεκόμενες πλευρές αναζητούν φόρμουλα για μπορέσει να πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη συνεργασία.

«Είναι για μένα τιμή και περηφάνια που ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας σκέφτεται εμένα για τη θέση του προπονητή. Μιλάμε, αλλά δεν είναι μόνο δική μου απόφαση. Είναι μια απόφαση που αφορά ένα μεγάλο κλαμπ, την ΤΣΣΚΑ, και έναν μεγάλο πρόεδρο, τον Αντρέι Βατούτιν. Συζητάμε για να βρούμε μια λύση. Θα ήθελα να γίνω νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Ελλάδας, αλλά θα πρέπει να βρούμε τον τρόπο. Πρέπει να γνωρίζω το καλεντάρι και όλες τις πτυχές. Ας δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα. Είχα πολλές προτάσεις από εθνικές ομάδες, όπως για παράδειγμα από τη Σλοβενία, και θα ήθελα να ευχαριστήσω όποιον με έχει στα υπόψη του», τόνισε αρχικά ο Δημήτρης Ιτούδης.

Όσο για την προοπτική να γίνει προπονητής του Γιάννη Αντετοκούνμπο; «Ο Γιάννης είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανθρώπου και μια τεράστια διαφήμιση όχι μόνο για το ελληνικό μπάσκετ, αλλά για όλους. Αποτελεί παράδειγμα για κάθε νέο παιδί, έχει μια φανταστική ιστορία με την οικογένειά του για το πώς αντιμετώπισε τις δυσκολίες. Είναι ο MVP και πρωταθλητής του ΝΒΑ και ποτέ δεν σταματά να λέει πως είναι περήφανος που είναι Έλληνας και θέλει να παίξει για την Ελλάδα. Εύχομαι ο Θεός να του δίνει υγεία ώστε να πετύχει κάτι μεγάλο με την Ελλάδα και φυσικά και ακόμη περισσότερα στο ΝΒΑ».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις