Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Δημήτρης Κολοβός: «Αυτά που παρέχει η Σέριφ δεν τα βρίσκεις στην Ελλάδα»

Δημήτρης Κολοβός: «Αυτά που παρέχει η Σέριφ δεν τα βρίσκεις στην Ελλάδα»

Ο Δημήτρης Κολοβός κι ο Γιώργος Αθανασιάδης γράφουν ιστορία με τη Σέριφ στους ομίλους του Champions League.

Οι δύο Έλληνες παίκτες αγωνίζονται βασικοί στην ομάδα της Μολδαβίας, η οποία “τρελαίνει” την Ευρώπη με τις εμφανίσεις και τα αποτελέσματα της.

Τελευταίο της κατόρθωμα ήταν η τεράστια νίκη επί της Ρεάλ στη Μαδρίτη. Λίγες ώρες μετά το παιχνίδι, ο Δημήτρης Κολοβός μαζί με τον εκπρόσωπό του Μιχάλη Σηφάκη μίλησαν μέσω live στο instagram για τον θρίαμβο επί της Ρεάλ, αλλά και για τις συνθήκες που επικρατούν στη Σέριφ σε σχέση με το ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Δημήτρης Κολοβός

Για το παιχνίδι με τη Ρεάλ: «Στα συγκεκριμένα ματς δεν έχεις να χάσεις τίποτα απολύτως. Παίζεις με την ομάδα που έχει πάρει 13 Champions League. Μπήκαμε στον αγώνα συγκεντρωμένοι. Έβαζαν πολλούς παίκτες στον άξονα. Τον Βαλβέρδε, τον Μπενζεμά. Μου είπαν ότι περίμεναν από εμένα να κρατήσω τη μπάλα, να την κουβαλήσω. Παίζαμε με άγχος μηδέν. Θέλουμε να αποδείξουμε πράγματα, ο καθένας ξεχωριστά αλλά και ως ομάδα. Τη μεγαλύτερη πίεση την είχαμε στα προκριματικά. Μας βοηθάει το γεγονός ότι ο προπονητής μπορεί να ξεκουράζει παίκτες».

Για τον προπονητή του: «Ο προπονητής μας είναι… γάτος. Θα καθίσει να δει και την τελευταία λεπτομέρεια. Μας είχε πει ότι μπορεί ο Μπενζεμά να πάρει τη μπάλα από το ball boy για να παίξει και να μας αιφνιδιάσει. Και πράγματι το έκανε αυτό η Ρεάλ».

Για τη Σέριφ: «Αυτά που παρέχει η Σέριφ, δεν τα βρίσκεις στην Ελλάδα. Πληρώνεσαι στην ώρα σου, δεν σου λείπει τίποτα. Έχουν δικό τους νοσοκομείο. Το ένα γήπεδο είναι καλύτερο από το άλλο. Σου παρέχει τα πάντα στην κυριολεξία. Ο προπονητής, ο συγκεκριμένος, το πιστεύει όλο αυτό από πέρυσι. Ότι με 2-3 καλές προσθήκες και αν δουλεύαμε σε υψηλούς ρυθμούς, η ομάδα θα έμπαινε στους ομίλους του Champions League».

Για το γεγονός ότι η Ρεάλ κόστιζε πολύ περισσότερο: «Όλα τα παιχνίδια παίζονται στο γήπεδο. Αν αρχίσουμε να λέμε πόσο κοστίζει κάθε ομάδα, θα χάνονταν τα παιχνίδια στα χαρτιά».

Η αποκάλυψή του για τον Αθανασιάδη: «Έπαιζε με σπασμένη τάπα από το πέναλτι και μετά. Την έσπασε μετά το πέναλτι».

Για την επιλογή των ελληνικών ομάδων να παίζουν κυρίως με ξένους: «Όταν ένας Έλληνας είναι σε μεγάλη ομάδα, δεν θα το στηρίξουν για ένα διάστημα. Θεωρούν ότι αν δεν είναι καλός, τον αλλάζουν. Στον ξένο δεν το κάνουν. Στο Βέλγιο πήρα μεγάλη στήριξη και δεν το είχα ξαναζήσει. Η πρώτη μου χρονιά στον Παναθηναϊκό δεν ήταν αυτή που περίμενα. Δεν ήμουν ούτε εγώ καλός. Πήγα στο Βέλγιο, ήρθε ο προπονητής και μου μίλησε, με στήριξε. Στην Ελλάδα, όπου και να χρησιμοποιήσουν, θεωρούν ότι πρέπει να είσαι ο καλύτερος και αν δεν είσαι… Όταν ο Ολυμπιακός έκανε φοβερή πορεία, είχε κορμό Ελλήνων. Ο Έλληνας την πονάει περισσότερο την ομάδα».

Για το αν συγκινήθηκε μετά τη νίκη επί της Ρεάλ: «Πλέον δεν κλαίω για τέτοια πράγματα. Έχω γίνει πιο σκληρός σε αυτό το κομμάτι. Περίμενα να σφυρίξει ο διαιτητής για να τρέξω να πάω στον Γιώργο. Δεν έβλεπα τίποτα άλλο μπροστά μου».

Το μήνυμα που θέλει να στείλει: «Σε τέτοια ματς δεν μπορώ να σκεφτώ τον εαυτό μου. Αν χάναμε και έβαζα γκολ, θα έμενε απλά ότι έβαλα γκολ. Κανείς δεν θα μιλούσε τώρα για εμάς. Κάποιοι είναι σε νοσοκομεία. Εμείς παίζαμε με τη Ρεάλ, τρέχαμε, κουραζόμασταν αλλά μας άρεσε που κουραζόμασταν».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις