Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Δημοσκόπηση Fifpro: Η μεγάλη πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών δεν θέλει Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια

Δημοσκόπηση Fifpro: Η μεγάλη πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών δεν θέλει Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια
Reuters

Μια ακόμα δυνατή “φωνή” κατά της προσπάθειας που κάνει ο Τζιάνι Ινφαντίνο, για διεξαγωγή Μουντιάλ ανά δυο χρόνια.

Οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές είναι αντίθετοι με τη διεξαγωγή Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια, με το 75% από αυτούς να τάσσεται υπέρ της διατήρησης του Παγκοσμίου Κυπέλλου κάθε τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε από τη Fifpro, την παγκόσμια ένωση παικτών, και δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η Fifpro έχει πάρει συνεντεύξεις σε περισσότερους από 1.000 επαγγελματίες άνδρες ποδοσφαιριστές σε όλο τον κόσμο, σχετικά με τις επιθυμίες τους για το μέλλον του διεθνούς προγράμματος, το οποίο η FIFA θα ήθελε να αναμορφώσει προκειμένου να διοργανώνει το Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τη μελέτη της Fifpro, το 77% των Ευρωπαίων και Ασιατών παικτών προτιμούν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε τέσσερα χρόνια, έναντι 63% για παίκτες από την αμερικανική ήπειρο.

Η αμφισβήτηση είναι πιο σημαντική μεταξύ των Αφρικανών παικτών, οι οποίοι μόνο το 49% επιθυμούν να διατηρήσουν την τρέχουσα μορφή, ενώ οι άλλοι μοιράζονται μεταξύ των προτάσεων για Παγκόσμιο Κύπελλο κάθε δύο χρόνια και κάθε τρία χρόνια.

«Υπάρχει ζήτηση στις μικρές και μεσαίες αγορές για ανάπτυξη και ενίσχυση διεθνών διοργανώσεων», παρατηρεί η Fifpro, η οποία επιθυμεί να «ενθαρρύνει τις επενδύσεις σε περιφερειακά τουρνουά».

Ερωτηθείς για την αγαπημένη τους διοργάνωση, το 81% των παικτών σε όλο τον κόσμο επιλέγουν το εθνικό τους πρωτάθλημα ή το Παγκόσμιο Κύπελλο «στον τρέχοντα τετραετή κύκλο του».

«Μόνο το 21% των παικτών πιστεύει ότι η φωνή τους είναι σεβαστή και ότι η ευημερία τους λαμβάνεται επαρκώς υπόψη από τη FIFA», δήλωσε ο Γερμανός γενικός γραμματέας της Fifpro, Γιόνας Μπάερ Χόφμαν.

 

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις