Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Δίωξη στον ποδοσφαιριστή, Κερτ Ζουμά και στον αδερφό του για τη βιαιοπραγία στη γάτα του

Δίωξη στον ποδοσφαιριστή, Κερτ Ζουμά και στον αδερφό του για τη βιαιοπραγία στη γάτα του
Reuters

Ο Κερτ Ζουμά της Γουέστ Χαμ είχε συγκεντρώσει την οργή του κόσμου, όταν το Φεβρουάριο του 2022 είχε εμφανιστεί σε βίντεο να χτυπάει μια γάτα. Πλέον, η RSPCA τα βάζει και με τον αδερφό του. Διώκεται ποινικά ο παίκτης και ο αδερφός του.

Ο 27χρονος Γάλλος κεντρικός αμυντικός της Γουεστ Χαμ προκάλεσε κύμα αντιδράσεων λόγω της κακοποιητικής συμπεριφοράς του στη τη γάτα του. Ο Κερτ Ζουμά (ΦΩΤΟ) εμφανίστηκε σε βίντεο -που αναρτήθηκε στα social media να κλωτσάει τη γάτα του, να την κυνηγάει στην τραπεζαρία και στο τέλος να τη χαστούκισε με δύναμη στο πρόσωπο.

Τα φιλοζωικά… αντανακλαστικά της Βρετανίας και της Γαλλίας, ενεργοποιήθηκαν. Οι χορηγοί του Ζουμά ακύρωσαν τα συμβόλαια συνεργασίας τους ενώ η Γουέστ Χαμ του επέβαλε πρόστιμο 300.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, η γαλλική Δικαιοσύνη κίνησε διαδικασία νομικής δίωξης του και ο παίκτης δεν θα φορέσει ξανά τη φανέλα της Εθνικής Γαλλίας, όπως δήλωσε ο προπονητής της, Ντιντιέ Ντεσάμπ.

Ο Κερτ Ζουμά απολογήθηκε για τις πράξεις του και πλέον, ο αδερφός του, Γιόαν, διώκεται από το RSPCA με φιλοζωικό νόμο του 2006, αφού φαίνεται πως είναι αυτός που τράβηξε τον αμυντικό της Γουέστ Χαμ να κάνει τη συγκεκριμένη απαράδεκτη πράξη. Με τον ίδιο νόμο για βιαιοπραγία, η RSPCA έχει στραφεί και κατά του παίκτη της ομάδας την Premier League.

Ήδη εδώ και αρκετές εβδομάδες ο οργανισμός προστασίας των ζώων, που μάλιστα κίνησε τις διαδικασίες ώστε να διωχθούν ποινικά οι δράστες, επενέβη και πήρε τις δύο γάτες από την οικία του μεταφέροντάς τις σε ασφαλές περιβάλλον. Ακόμη δεν έχει οριστεί δικάσιμος για τους αδερφούς Ζουμά.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις