Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Δόκτωρ Φερνάντος Σάντος! Αλλος ένας τίτλος για τον Πορτογάλο

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Φερνάντο Σάντο αναγορεύτηκε επίτιμος διδάκτορας στο πανεπιστήμιο «Trás-os-Montes e Alto Douro» της πόλης Βίλα – Ρεάλ, στην Πορτογαλία. Η ίδια τιμή με τον Σάντος έχει απονεμηθεί σε μόλις εννέα προσωπικότητες της Ιβηρικής χώρας.

Ο κύριος Σάντος συγκινημένος δήλωσε: «Για να είμαι ειλικρινής ήταν δύσκολο να καταλάβω για ποιο λόγο μου γίνεται μία τόσο μεγάλη τιμή και οι άνθρωποι από το πανεπιστήμιο έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να με πείσουν. Είναι τεράστια τιμή και ευχαρίστηση να παραλαμβάνω αυτή την τιμητική διάκριση» ανέφερε.

Για με την κατάκτηση του EURO 2016 με την Εθνική Πορτογαλίας, είπε: «Πολλοί ίσως ακόμα πιστεύυν ότι ήταν τύχη ή θαύμα. Ναι, η τύχη και τα θαύματα υπάρχουν, αλλά χρειάζονται πολλή δουλειά από πίσω τους. Στην Γαλλία υπήρχαν 70 άνθρωποι που για 55 ημέρες έκαναν απίστευτη δουλειά για να πάρουν το τρόπαιο. Η γνώση μου για το ποδόσφαιρο έρχεται από το ταλέντο που ο Θεός μου έδωσε για να καταλαβαίνω το άθλημα, αλλά και με την εμπειρία μου από τα χρόνια. Σε όλη αυτή την εμπειρική γνώση ήρθε να προστεθεί και η προσθήκη της επιστημονικής γνώσης που ήρθε μέσω της μελέτης, αλλά κυρίως μέσω των ανθρώπων που δούλεψαν μαζί μου».

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε