Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

“Δούλεψε πολύ το σουτ του ο Παπαπέτρου, τρομερός εργάτης κι αθλητής”

“Δούλεψε πολύ το σουτ του ο Παπαπέτρου, τρομερός εργάτης κι αθλητής”

Το εγκώμιο του Ιωάννη Παπαπέτρου και του Νικ Καλάθη έπλεξε ο προσωπικός γυμναστής του δεύτερου ,Τζεφ Χιγκέρα. Τρομερό αθλητή και σκληρό εργάτη χαρακτήρισε τον Έλληνα πρώην φόργουορντ του Ολυμπιακού και νυν του Παναθηναϊκού.

Ο προσωπικός γυμναστής του Νικ Καλάθη, Τζεφ Χιγκέρα, μίλησε για τον ηγέτη του Παναθηναϊκού, τον Ιωάννη Παπαπέτρου, αλλά και τον Σάσα Βεζένκοφ του Ολυμπιακού.

Για τον νέο φόργουορντ του Παναθηναϊκού, τόνισε ότι δούλεψε πολύ στο σουτ αυτό το καλοκαίρι και τον χαρακτήρισε τρομερό αθλητή και δουλευταρά, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει με εγκωμιαστικά λόγια και για τον νέο φόργουορντ του Ολυμπιακού.

 Όσα δήλωσε στην “Πράσινη” για:

-τη σχέση του με τον Νικ Καλάθη και την παρουσία του στην Ελλάδα: «Δουλεύω με τον Νικ από τότε που ήταν 12 ετών. Οπότε, νομίζω πως είναι σε ένα καλό σημείο τώρα. Ο Νικ ήταν πάντα πολύ καλός, από παιδί που τον γνωρίζω. Πάντα ξέρεις τι θα σου δώσει, με τον τρόπο που παίζει και προετοιμάζεται. Ήρθα στην Ελλάδα μαζί του για μία εβδομάδα για να τον βοηθήσω με όσα κάνει. Να τον βοηθήσω στην αποθεραπεία της πρώτης εβδομάδας. Είναι έτοιμος, σίγουρα».

-το αν περίμενε, βλέποντας τον Νικ Καλάθη στα 12, να γίνει ένας παίκτης επιπέδου NBA, που πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη: «Όταν ήταν 12 ετών, ήξερα ότι είναι ξεχωριστός και πολύ ταλαντούχος. Είχε περισσότερη όρεξη για δουλειά από τα άλλα παιδιά στην ηλικία του. Πάντα δούλευε σκληρά. Πάντα το πώς έβλεπε το παιχνίδι ήταν διαφορετικό από κάθε άλλον γύρω του».

-τους NBAers που του θύμιζε μικρότερος ο Νικ: «Πάντα προτιμούσα να τον συγκρίνω με τον Νας, λόγω του τρόπου παιχνιδιού του. Γνώριζα πως θα γίνει επαγγελματίας παίκτης. Δεν ήξερα αν θα φτάσει τόσο μακριά, αλλά ήμουν σίγουρος πως θα ασχοληθεί επαγγελματικά με το μπάσκετ».

-το σουτ του: «Κατάλαβε πως ήταν κάτι που θα έπρεπε να δουλέψει, καθώς θα ήταν μεγάλο κομμάτι της επίθεσης της ομάδας του. Και πάλι, όταν βάζει κάτι στο μυαλό του, δουλεύει σκληρά γι’ αυτό».

-τον Ιωάννη Παπαπέτρου: «Δούλεψα μαζί του για δεύτερο καλοκαίρι. Είχαμε συνεργαστεί και στην 1η την 2η χρονιά του στον Ολυμπιακό. Είναι τρομερός αθλητής, σκληρός εργάτης. Δουλέψαμε το καλοκαίρι, γιατί είχε κάποιους τραυματισμούς και θέλαμε να γυρίσει στο μέρος που νιώθει σταθερός».

-την απόφαση να αλλάξει ομάδα: «Κάναμε λίγο πλάκα, γιατί δουλεύω και με τον Βεζένκοφ. Ο ένας πήγαινε στον Παναθηναϊκό και ο άλλος στον Ολυμπιακό και δούλευαν μαζί. Οπότε, δεν μπορούσαμε να βγάλουμε μαζί φωτογραφίες. Ήταν κάτι πολύ σημαντικό. Δεν θέλαμε να δυσαρεστήσουμε κάποιον, επειδή δούλευαν μαζί. Ήταν κάπως αστείο».

-όσα δούλεψε ο 24χρονος φόργουορντ: «Δουλέψαμε πολύ στο να είναι σταθερός και με τα δύο πόδια και να είναι και τα δύο το ίδιο δυνατά, ώστε να είναι εξίσου εκρητικός και προς τα αριστερά και προς τα δεξιά. Και στο jump shot του δουλέψαμε, αλλά και στην ευλιγισία του, το πρώτο του βήμα και την εκρηκτικότητά του. Πάντα δουλεύουμε και στο κομμάτι της αποφυγής τραυματισμών».

-το αν μπορεί να παίξει στο «4»: «Έτσι πιστεύω. Είναι δυνατός, εκρηκτικός και μπορεί να σουτάρει, μετά το pick ‘n pop. Μπορεί να μετακινηθεί μεταξύ των θέσεων. Είναι ευέλικτος παίκτης. Το καλοκαίρι δούλεψε πολύ στο σουτ του. Ελπίζω να το δείξει αυτό τώρα».

-τον Σάσα Βεζένκοφ: «Είναι απίστευτος σουτέρ. Θα ήθελα πολύ να τον δω να τα πηγαίνει καλά με τον Ολυμπιακό. Είναι εξαιρετικός παίκτης και δουλευταράς».

-το αν μπορεί να σταθεί στο επίπεδο του Ολυμπιακού και να αγωνιστεί στο «4»: «Έτσι νομίζω, ναι. Και στην Μπαρτσελόνα έπαιζε, που είναι καλή ομάδα. Είναι πιο μεγάλος τώρα και πιο ώριμος».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις