weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Έφτασε το πληρεξούσιο – Νέες φωτογραφίες του Πρίγκιπα!

Έφτασε το πληρεξούσιο – Νέες φωτογραφίες του Πρίγκιπα!
 
Αμέσως μετά, τα πληρεξούσια εστάλησαν στους δικηγόρους του Γιάννη Βαρδινογιάννη, οι οποίοι με την σειρά τους θα τα εξετάσουν και σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ, θα αποφασίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Δύο νέες φωτογραφίες του Σαουδάραβα Πρίγκιπα, ο οποίος ενδιαφέρεται για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έδωσε στον Τύπο ο εκπρόσωπός του, Βλάσης Τσάκας.
 

Μάλιστα λίγα λεπτά αργότερα, έφτασε στα χέρια των δημοπσιογράφων και η δήλωση του πρίγκιπα με… σφραγίδες και υπογραφές για να επιβεβαιώσει πως συνεχίζει να ενδιαφέρεται για τον Παναθηναϊκό.
 
Η δήλωση μεταφρασμένη:
Τζέντα, Σ.Α. 27 Σεπτ. 2011
Εξαιτίας του θορύβου που έχει δημιουργηθεί από την προσφορά μας για την απόκτηση της πλειοψηφίας των μετοχών (54,7%) του Παναθηναϊκού, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα:
1. Η απόφασή μας έχει παρθεί και η πρόταση μας για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Παναθηναϊκού είναι σε πλήρη ισχύ.
2. Έχουμε ορίσει τον κύριο Παναγιώτη Πετρόπουλο, δικηγόρο, ως τον εξουσιοδοτημένο νομικό εκπρόσωπό μας, ο οποίος αναλαμβάνει τις διαπραγματεύσεις με τους δικηγόρους της οικογένειας Βαρδινογιάννη, έτσι όταν ολοκληρωθούν επιτυχώς όλες οι νομικές διαδικασίες, η μεταβίβαση της πλειοψηφίας των μετοχών θα υπογραφεί. Το απαραίτητο πληρεξούσιο έγγραφο συντάσσεται.
3. Εφόσον υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, τότε μέσα στις επόμενες ημέρες σχεδιάζουμε να επισκεφτούμε την Αθήνα για να ολοκληρώσουμε τη μεταβίβαση.
4. Μετά την ολοκλήρωση της μεταβίβασης της πλειοψηφίας των μετοχών και μαζί με τον κύριο Βλάση Τσάκα και με άλλους συνεργάτες μου, οι οποίοι με συνοδεύουν, σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα με βάση τον προγραμματισμό που έχουμε κάνει.
Ζητάω την κατανόηση όλων των ανθρώπων οι οποίοι εμπλέκονται και ιδιαίτερα των εκατομμυρίων οπαδών του Παναθηναϊκού για τις πιθανές καθυστερήσεις στη διαδικασία, που ίσως προκληθούν από ζητήματα άσχετα με τον προγραμματισμό μας.
Ερχόμαστε με τις καλύτερες προθέσεις για τον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα, γενικότερα.
Η Αυτού Εξοχότης, Πρίγκιπας Σουλτάν μπιν Νασέρ Α.Ρ. Αλ Σαούντ».

Η πρωτότυπη δήλωση, όπως εστάλη στον Τύπο:
«PRESS RELEASE
Jeddah, S.A. 27 Sept. 2011
Due to the impact created by our offer to acquire the majority lot of shares (54.7%) of Panathinaikos F.C., we should point out the following:
1. Our decision has been taken and our offer to acquire the majority of shares of the Panathinaikos F.C. is in full force.
2. We have appointed Mr. Panagiotis Petropoulos, attorney, as our authorized legal representative, who undertakes to work with the lawyers of Vardinogiannis family, so when the legal processes have been successfully completed, the transfer of the majority lot of shares will be signed. The appropriate Power of Attorney document is being prepared.
3. Based on the results of the legal work to be presented to us, in the next few days, we plan to visit Athens to conclude the transaction.
4. After the conclusion of the transfer of the majority shares lot and together with Mr. Vlassis Tsakas and my other associates, who accompany me, we will plan for the next day according, to the program we have prepared.
I ask for the understanding of all people involved and especially of the million of Panathinaikos fans for probable delays in this process caused by issues unrelated to our program.
We come with the best intentions for Panathinaikos F.C. and Greece in general.
His Highness Prince
Sultan bin Nasser bin A.R. Al Saud».

 
Πάντως, ακόμα και μετά από αυτή την εξέλιξη υπάρχουν ενδοιασμοί για το αν όλα αυτά είναι πραγματικά.
 
Ένα σημείο το οποίο τους προκαλεί είναι οι δυο διαφορετικές σφραγίδες και πιο συγκεκριμένα το όνομα που έχει χρησιμοποιηθεί στην πρώτη και την δεύτερη επιστολή που παρουσιάστηκαν στον Ελληνικό Τύπο.
 
Στο αριστερό μέρος της εικόνας είναι η υπογραφή της πρώτης επιστολής και στο δεξί της δεύτερης και νεότερης.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο “NOVΑΣΠΟΡ FM 94.6” με τον εκπρόσωπο του πρίγκιπα, ο κ. Τσάκας άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει σήμερα κι άλλη εξέλιξη στο ζήτημα της απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από τον Σαουδάραβα.

Ο κ.Τσάκας υποστήριξε ότι μέσα στην ημέρα αναμένεται να δοθεί στον Τύπο μια δήλωση από τον Σαουδάραβα πρίγκιπα. Σε αυτή εκτιμάται ότι θα επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον του για την απόκτηση των μετοχών ενώ θα εκφράζει την πρόθεση του να έρθει σύντομα στην Αθήνα.
 

Αναλυτικά όσα είπε ο Βλάσσης Τσάκας στον “NovaΣΠΟΡ FM 94,6”:
 
Για το πληρεξούσιο: “Βεβαίως το πληρεξούσιο βρίσκεται στον κύριο Πετρόπουλο. Το περίμενα από χθες (26/9) αλλά τελικά ήρθε σήμερα (27/9). Ελπίζω όλο αυτό να τελειώσει το συντομότερο δυνατό. Πάντως, δεν πρόκειται να ξαναμιλήσω μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και αυτό είναι εντολή του πρίγκιπα. Όταν τελειώσουν όλα, θα ανταλλάξουμε τις μετοχές με 20 εκατομμύρια ευρώ».
 
Για το πόσο θεωρεί ό,τι μπορεί να διαρκέσει η διαδικασία μεταβίβασης του πλειοψηφικού πακέτου: “Αυτή η διαδικασία είχα πει ό,τι μπορεί να διαρκέσει 48 ώρες, μπορεί να πάει και στις 96. Αλλά αυτό δεν είναι το ζητούμενο. Το ζητούμενο είναι να τελειώσει η διαδικασία, ώστε να είμαστε στη θέση να εφαρμόσουμε την προσφορά μας”.

Για το αν θα αναλάβει κάποιο ρόλο στον Παναθηναϊκό: “Ο πρίγκιπας το έχει πει καθαρά πως μαζί σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα. Οπωσδήποτε θα έχω ρόλο”.
 
Για το αν θα γίνει κάποιος οικονομικός έλεγχος στην ΠΑΕ: “Έχετε την εντύπωση ότι θα πάμε και θα υπογράψουμε έτσι χωρίς έλεγχο. Θα οριστεί ένα μίνιμουμ και μάξιμουμ. Εμείς ξέρουμε περίπου που είναι”.

Για τις φήμες που τον θέλουν να έχει συναντηθεί με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη: “Έχουμε επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του κύριου Βαρδινογιάννη, όχι με τον ίδιο”.
 
Για το πότε αναμένεται η άφιξη του πρίγκιπα στην Ελλάδα: “Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη θα είναι στην Ελλάδα ο πρίγκιπας”
#TAGS MM