Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Εικόνα εγκατάλειψης και κλοπές στο ιστορικό Μαρακανά [pics]

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Στις 21 του Αυγούστου το Μαρακανά φιλοξένησε την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Λιγότερο από πέντε μήνες αργότερα όμως… η κατάσταση των εγκαταστάσεων του σταδίου είναι αξιοθρήνητη!

Σπασμένα καθίσματα, χαλασμένο γκαζόν, χαλαρά σύρματα, τρύπες στην οροφή, συνθέτουν την εικόνα της εγκατάλειψης στο ιστορικό Μαρακανά, ενώ έχουν κλαπεί σωλήνες, τηλεοράσεις, ακόμα και πυροσβεστήρες.

Φλαμένγκο και Φλουμινένσε το χρησιμοποιούν για τις εντός έδρας συναντήσεις τους, αλλά εξετάζεται το ενδεχόμενο αλλαγής της έδρας τους. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Ρίο ζήτησε εξηγήσεις για τη συνεχή λεηλασία που συμβαίνει στο ιστορικό στάδιο, αλλά ακόμα επικρατεί σιωπή.

Το Μαρακανά είναι ένα από τα πιο ιστορικά γήπεδο στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Είναι το μεγαλύτερο γήπεδο στη Βραζιλία και για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν επίσης το μεγαλύτερο στον κόσμο. Φιλοξένησε τους τελικούς του Μουντιάλ 1950 και 2014.

Για το τελευταίο Μουντιάλ, το Μαρακανά “έζησε” μια μεγάλη μεταρρύθμιση, για την οποία είχε επενδύσει ένα μεγάλο χρηματικό ποσό. Το ίδιο συνέβη και το 2016, προκειμένου να στεγάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. Η εικόνα που έχει απομείνει από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016, δείχνει πλέον ερείπια.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε