Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Εισήγηση για εξοντωτικές ποινές στην ΑΕΚ, η αντίδραση της Ένωσης

Εισήγηση για εξοντωτικές ποινές στην ΑΕΚ, η αντίδραση της Ένωσης

Το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ εισηγείται εξοντωτικές ποινές για την ΑΕΚ, για την υπόθεση της φερόμενης εμπλοκής της Ένωσης στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας, μετά από καταγγελία σωματείου που είχε γίνει γνωστή το προηγούμενο διάστημα.

Η εισήγηση του ερευνητικού τμήματος είναι αφαίρεση 10 βαθμών από την ΑΕΚ και ισόβιος αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο σε Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιάννη Παπαδόπουλο, αλλά και στο μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας, Άγγελο Δανιήλ.

Nα σημειωθεί ότι δεν πρόκειται καν για παραπομπή της ΑΕΚ και του Δημήτρη Μελισσανίδη ακόμη, αλλά για την εισήγηση του ερευνητή Ανδρέα Αθανασίου προς την Επιτροπή Δεοντολογίας, που θα αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι.

Η αντίδραση της ΑΕΚ

Η αντίδραση της Ένωσης ήταν άμεση, με την ΠΑΕ ΑΕΚ να αναφέρει ότι: «Πρόκειται για εντελώς αστεία υπόθεση που δεν μας προκαλεί την παραμικρή ανησυχία και θα την αντιμετωπίσουμε περνώντας στην αντεπίθεση και στρεφόμενοι εναντίον όλων όσων επιχείρησαν εκτελώντας εντολές να σπιλώσουν την ομάδα μας. Στήνουν την ΑΕΚ στο εδώλιο με μία ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή στημένη διαδικασία. Αλλά την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη δεν μπορεί να τον ακουμπήσει κανείς».

Να σημειωθεί ότι το -10 για την ΑΕΚ δεν προβλέπεται πουθενά όπως και το συγκεκριμένο αδίκημα από τον Κώδικα Δεοντολογίας (που μιλάει για δωροδοκία και αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα) ενώ είναι παντελώς αστήρικτη και δεν προκύπτει από πουθενά η εμπλοκή του Δημήτρη Μελισσανίδη με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας.

Η ΑΕΚ δεν θα παίξει… άμυνα, αλλά θα βγει και στην αντεπίθεση και θα καταγγείλει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς στην ελληνική δικαιοσύνη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις