Τρίτη, 21 Μαΐ
24oC Αθήνα

Εισβολή στην Ουκρανία: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην πυγμαχία, Ολεξάντρ Γιουσίκ, στην υπηρεσία της πατρίδας

Εισβολή στην Ουκρανία: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στην πυγμαχία, Ολεξάντρ Γιουσίκ, στην υπηρεσία της πατρίδας
ΑΠΕ

«Είναι καθήκον μου να υπερασπιστώ το σπίτι μου, την οικογένειά μου», είπε ο Ουκρανός, Ολεξάντρ Γιουσίκ μιλώντας στο CNN από ένα υπόγειο στο Κίεβο. «Πρέπει να το κάνω αυτό» ανέφερε ο Αλεξάντρ Γιουσίκ.

Ένας μεγάλος αριθμός αθλητών στην Ουκρανία έθεσαν τον εαυτό τους στην υπηρεσία της πατρίδας και… πήραν στα χέρια τους όπλα, στη μάχη κατά της εισβολής των Ρώσων.

Πριν από λίγα 24ωρα, ο πρωταθλητής πυγμάχος στην κατηγορία βαρέων βαρών, Ολεκσάντρ Γιουσίκ, έκανε προετοιμασία για να αντιμετωπίσει τους αντιπάλους του μέσα στο ρινγκ. Τώρα όμως, έχει ενταχθεί στον στρατό της Ουκρανίας.

Η τελευταία εμφάνιση του 35χρονου στα ρινγκ ήταν τον Σεπτέμβριο όταν αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής βαρέων βαρών κερδίζοντας μια ομόφωνη απόφαση κόντρα στον Άντονι Τζόσουα.

Όταν ρωτήθηκε την Τρίτη (01.03) από το CNN για το λόγο που επέστρεψε στην πατρίδα του, ο Γιουσίκ αποκρίθηκε από ένα υπόγειο στο Κίεβο: «Τι εννοείς, γιατί; Είναι καθήκον μου (σ.σ. να πολεμήσω), να υπερασπιστώ το σπίτι μου, την οικογένειά μου».

Μάλιστα, πρόσθεσε πως δεν θέλει να σκοτώσει κάποιον, αλλά θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να προστατεύσει τον εαυτό του και τους αγαπημένους του.

Όταν ρωτήθηκε εάν φοβόταν, ο Γιουσίκ είπε, «Η ψυχή μου ανήκει στον Κύριο, και το σώμα μου και η τιμή μου ανήκουν στη χώρα μου, στην οικογένειά μου. Άρα δεν υπάρχει φόβος. Κανένας απολύτως φόβος».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις