Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Έξαλλος ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας με τους οπαδούς – “Δεν φοράτε μάσκες, κλείνουμε τα γήπεδα”

Έξαλλος ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας με τους οπαδούς – “Δεν φοράτε μάσκες, κλείνουμε τα γήπεδα”

Τη σκέψη να βάλει “λουκέτο” στις κερκίδες των γηπέδων σκέφτεται σοβαρά ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, καθώς τόνισε πως παρά την ευκαιρία που δόθηκε οι οπαδοί δεν καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης και δεν τηρούν τα μέτρα για τον κορονοϊό.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, απείλησε σήμερα να επιβάλει απαγόρευση στην παρουσία θεατών σε εγχώριους αγώνες πρωταθλήματος, εάν δεν τηρούνται τα μέτρα που αφορούν στις μεταξύ τους αποστάσεις.

Το βουλγαρικό πρωτάθλημα άρχισε ξανά στις 5 Ιουνίου μετά από διακοπή σχεδόν τριών μηνών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με παρουσία φιλάθλων στα γήπεδα, αλλά υπήρξαν αρκετές παραβιάσεις κατά τη διάρκεια πολλών αγώνων.

“Δώσαμε στους παίκτες μας την ευκαιρία να παίξουν μπροστά σε θεατές. Τι έκαναν οι φίλαθλοι; Συγκεντρώθηκαν, δεν φορούσαν προστατευτικές μάσκες. Τι θέλουν να δείξουν;” δήλωσε ο Μπορίσοφ.

Μετά τις παραβιάσεις των τελευταίων εβδομάδων, ο υπουργός Υγείας, Κιρίλ Ανανίεφ, ανακοίνωσε τη Δευτέρα, ότι επιτρέπεται η παρουσία 1.000 θεατών σε μία μόνο εξέδρα, προτρέποντας τους φιλάθλους να τηρούν τα μέτρα απόστασης.

Ωστόσο, αυτό δεν συνέβη χθες κατά τη διάρκεια του επαναληπτικού ημιτελικού του βουλγαρικού Κυπέλλου μεταξύ της Λέφσκι Σόφιας και της Λοκομοτίβ Πλόβντιβ.

“Υπάρχει ένας νέος περιορισμός τώρα για 1.000 άτομα σε μία εξέδρα, αλλά βλέπω ότι δεν τηρούν τα μέτρα”, δήλωσε ο Μπορίσοφ και προσέθεσε “Αν συνεχίσουν έτσι, πιθανότατα θα κλείσουμε τα γήπεδα στους οπαδούς όπως στη Γερμανία, την Ισπανία και την Ιταλία”.

Ο υπουργός Αθλητισμού, Κράσεν Κράλεβ, επέκρινε την Δευτέρα τους διοργανωτές του αγώνα και τους οπαδούς στο ντέρμπι της Σόφιας μεταξύ της ΤΣΣΚΑ και της Λέφσκι για μη τήρηση των κανόνων, λέγοντας ότι η Βουλγαρία βρίσκεται στα πρόθυρα ενός δεύτερου κύματος COVID-19 λόγω των παραβιάσεων. Το ντέρμπι πραγματοποιήθηκε μπροστά σε χιλιάδες φιλάθλους που δεν τηρούσαν τις αποστάσεις μεταξύ τους.

Η Βουλγαρία αποφάσισε σήμερα να παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης έως τις 15 Ιουλίου, μετά από το νέο… άλμα σε διαπιστωμένα κρούσματα.

Την περασμένη εβδομάδα στην Βουλγαρία, επιβεβαιώθηκαν 606 νέα κρούσματα COVID-19, που είναι ο υψηλότερος αριθμός μετά την εμφάνιση της πανδημίας. Περίπου 130 νέα κρούσματα αναφέρθηκαν σήμερα, φθάνοντας συνολικά τα 4.114, με 208 θανάτους.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις