Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Εκτός ­”top-10″ ο Φέντερερ μετά από 14 χρόνια!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η άνοδος του Άντι Μάρεϊ στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης του τένις και η κάθοδος του Νόβακ Τζόκοβιτς στη 2η θέση, μετά από 122 εβδομάδες παραμονής στο Νο 1, επισκίασε κάθε άλλο γεγονός στο τένις. Όμως συνέβησαν κι άλλες σημαντικές ανακατατάξεις, οι οποίες μπορεί να πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, αλλά αποτελούν ένα ξεχωριστό γεγονός.

Το πιο «δυνατό» είναι η πτώση του Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός άσος, ο οποίος για χρόνια αποτελούσε τον πιο πετυχημένο τενίστα όλων των εποχών, έμεινε για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια εκτός δεκάδας! Έπεσε επτά ολόκληρες θέσεις και πλέον βρίσκεται στο Νο 16. Είναι η πρώτη φορά που ο Φέντερερ δεν βρίσκεται στη δεκάδα, από την εποχή που… έλαμψε το ταλέντο του και τον Οκτώβριο του 2002 εντάχθηκε για πρώτη φορά στους κορυφαίους.

Στα αξιοσημείωτα είναι ακόμη το γεγονός ότι ο Νικ Κύργιος ανέβηκε μια θέση, παρά την τιμωρία του, κι έτσι ξαναβρέθηκε στο Νο 13, μια θέση ανέβηκε και ο Καναδός Μίλος Ράονιτς και βρίσκεται πλέον στο Νο 4, ρίχνοντας στην 5η θέση τον Ιάπωνα Κέι Νισικόρι (ο Σταν Βαβρίνκα παρέμεινε στο Νο 3), ο Ράφαελ Ναδάλ έπεσε στο Νο 8, ανεβαίνοντας έτσι ο Γάλλος Γκαέλ Μονφίς στο Νο 6 και ο Κροάτης Μάριν Τσίλιτς στο Νο 7, ενώ τη δεκάδα συμληρώνουν ο Αυστριακός Ντόμινικ Τιμ (Νο 9) και ο Τσέχος Τόμας Μπέρντιχ (Νο 10). Ο Τζον Αϊσνερ παραμένει ο κορυφαίος Αμερικανός, αλλά στο Νο 19, με δεύτερο τον Τζακ Στοκ στο Νο 23. Για πρώτη φορά πέρασε εκτός εικοσάδας ο Ισπανός Νταβίντ Φερέρ, ο οποίος έπεσε πέντε θέσεις (Νο 21), και τέλος ο Μάρκος Παγδατής κέρδισε μια θέση και πήγε στο Νο 36.

Όσο για τον 18χρονο Στέφανο Τσιτσιπά, έχασε 5 θέσεις και βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στο Νο 205.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε