Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ελ Καντουρί: «Φέτος θα μπορούσα να προσφέρω περισσότερα στον ΠΑΟΚ»

Ελ Καντουρί: «Φέτος θα μπορούσα να προσφέρω περισσότερα στον ΠΑΟΚ»

Ο Ομάρ Ελ Καντουρί μίλησε για την θητεία του στον ΠΑΟΚ και την τελευταία του χρονιά στην Θεσσαλονίκη, αναφέροντας πως θα μπορούσε να δώσει περισσότερα πράγματα στον σύλλογο τη φετινή χρονιά.

Ο Ελ Καντουρί δεν θα συνεχίσει στον ΠΑΟΚ, με τον Μαροκινό χαφ να δίνει συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης στο «Open».

Ο Καντουρί που επί χρόνια αποτέλεσε βασικό κομμάτι των «ασπρόμαυρων» έχοντας συμμετοχή στα Κύπελλα, αλλά και το πρωτάθλημα του συλλόγου το 2019, μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Ιβάν Σαββίδη και τον Ρασβάν Λουτσέσκου, ενώ επίσης κλήθηκε να απαντήσει για την καλύτερη, αλλά και τη χειρότερη εμπειρία του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ.

Τα λόγια του Ελ Καντουρί

Για το πόσο δύσκολη ήταν η φετινή σεζόν για τον ίδιο:

«Ευχόμουν και ήλπιζα αυτή η τελευταία μου σεζόν στον ΠΑΟΚ να ήταν διαφορετική, αλλά δε βοηθήθηκα από την υγεία μου, τους τραυματισμούς μου και είναι κρίμα. «Νομίζω ότι θα μπορούσα να είχα βοηθήσει περισσότερο την ομάδα για ακόμα περισσότερες επιτυχίες παρότι αυτά τα χρόνια κερδίσαμε πολλούς τίτλους».

Για το πώς κρίνει τη φετινή σεζόν για τον ΠΑΟΚ:

«Αυτή δεν ήταν μία επιτυχημένη σεζόν, αλλά νομίζω πως ήταν μία καλή χρονιά για τους νέους και νεοφερμένους στην ομάδα παίκτες γιατί έμαθαν πολλά από αυτή τη σεζόν και πιστεύω ότι για την επόμενη θα είναι πιο έτοιμοι και νομίζω ότι με την φετινή εμπειρία και τη δουλειά του προπονητή μας, που δουλεύει πολύ καλά, πιστεύω πραγματικά ότι μπορούν να πετύχουν σημαντικά πράγματα την επόμενη χρονιά και το ελπίζω».

Για το τί έλειψε από τον ΠΑΟΚ:

«Είναι και λίγο έλλειψη εμπειρίας, έχουμε μία νεανική ομάδα και κάποιοι από τους έμπειρους παίκτες είχαμε τραυματισμούς, οπότε δεν ήμασταν σε θέση να τους βοηθήσουμε στις πιο δύσκολες και σημαντικές στιγμές».

Για τον Ραζβάν Λουτσέσκου:

«Είναι πραγματικά ένας πολύ καλός προπονητής, αλλά πρώτα από όλα είναι καλός άνθρωπος. Ο Λουτσέσκου γνωρίζει τι κάναμε καλά αυτή τη χρονιά, ξέρει τι θα πρέπει να βελτιώσουμε, οπότε πιστεύω πως αν ο ΠΑΟΚ θέλει να ξαναγίνει μεγάλος, όπως τα προηγούμενα χρόνια, ο Λουτσέσκου είναι ο κατάλληλος προπονητής».


Για την καλύτερη και την χειρότερη στιγμή του στον ΠΑΟΚ:

«Η καλύτερη μου στιγμή στον ΠΑΟΚ ήταν τη χρονιά του νταμπλ, όταν παίζαμε στο γήπεδο μας με τον Ολυμπιακό, κερδίζοντας αυτό τον αγώνα ξέραμε ότι ήμασταν κοντά στην κατάκτηση του τίτλου. Και αν έπρεπε να διαλέξω τη χειρότερη θα έλεγα τον τραυματισμό μου στο ζέσταμα στον επαναληπτικό με τη Μαρσέιγ γιατί ήμουν πραγματικά αισιόδοξος πριν το παιχνίδι τόσο για την απόδοσή μου όσο και για την ομάδα».


Για το ποιο είναι το αγαπημένο του γκολ με τον ΠΑΟΚ:

«Το γκολ κόντρα στη Μαρσέιγ, αλλά και το γκολ απέναντι στην έδρα του Πανιωνίου, τη χρονιά που κερδίσαμε το νταμπλ».

Για το ποιος ήταν ο πιο ποιοτικός αντίπαλος και ο πιο ποιοτικός συμπαίκτης:

«Από αντιπάλους ένας παίκτης που μου άρεσε πολύ, ακόμα και αν είχε πολλούς τραυματισμούς, είναι ο Φορτούνης. Ένας πραγματικά καλός παίκτης, ο οποίος θα μπορούσε να έχει αγωνιστεί στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης. Και από τους συμπαίκτες μου, κάποιοι θα ζηλέψουν, αλλά αν έπρεπε να διαλέξω μόνο έναν θα έλεγα τον Βιεϊρίνια, γιατί η αγωνιστική του ποιότητα είναι απίστευτη. Το να προπονούμαι μαζί του κάθε μέρα ήταν ευχαρίστησή μου, όπως και το να αγωνιζόμαστε μαζί.

Και επίσης πιστεύω ότι οι άλλοι συμπαίκτες μου δεν θα ζηλέψουν αν πω τον Βιεϊρίνια. Όλοι ξέρουν την ποιότητά του.
Ένας παίκτης σαν τον Βιεϊρίνια, αν θέλει να συνεχίσει να αγωνίζεται, θα πρέπει να τον κρατήσει ο ΠΑΟΚ, πρώτα από όλα για όσα έκανε και έχει δώσει στην ομάδα, δευτερευόντως γιατί πιστεύω ότι ακόμα μπορεί να βοηθήσει την ομάδα με την εμπειρία του και την αγάπη του για τον ΠΑΟΚ, με την γνώση της ελληνικής πραγματικότητας».

Για τη σχέση του με την οικογένεια Σαββίδη:

«Η οικογένεια Σαββίδη ήταν φανταστική όλα αυτά τα έξι χρόνια ακόμα και αν κάποιες φορές είχα δύσκολες στιγμές. Ο Ιβάν Σαββίδης ποτέ δεν σχολίασε ή είπε άσχημα πράγματα για τους τραυματισμούς μου, πάντα με υποστήριζε και υποστήριζε όλη την ομάδα. Ένας πραγματικά παθιασμένος πρόεδρος και αυτό συμβαίνει όταν κάποιος είναι οπαδός της ομάδας που είναι πρόεδρος. Ο κ. Σαββίδης αγαπά τον ΠΑΟΚ και μας το έδειχνε κάθε εβδομάδα».

Για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ:

«Οι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι παγκοσμίου φήμης, όλοι ξέρουν πόσο παθιασμένοι είναι. Είμαι χαρούμενος που το είδα από μόνος μου αυτό γιατί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ ήταν πάντα φανταστικοί, πάντα μας υποστήριζαν, στην έδρα μας αλλά και όπου μπορούσαν να έρθουν εκτός έδρας. Εύχομαι στους οπαδούς του ΠΑΟΚ να είναι ακόμα πιο χαρούμενοι στο μέλλον γιατί αυτοί οι οπαδοί πραγματικά το αξίζουν αυτό με το πάθος που μεταφέρουν στην ομάδα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις