Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Ελίνα Τζένγκο: Εικόνες εγκατάλειψης στο γήπεδο όπου έκανε προπονήσεις

Ελίνα Τζένγκο: Εικόνες εγκατάλειψης στο γήπεδο όπου έκανε προπονήσεις
ThessToday.gr

Απίστευτες εικόνες από το χώρο στον οποίο γυμνάζεται η Ελίνα Τζένγκο. Η “χρυσή” ακοντίστρια έκανε λόγο -σε πρόσφατες δηλώσεις- για άθλια γήπεδα, αλλά η πραγματικότητα… ξεπερνάει την φαντασία.

Σημάδια ολικής εγκατάλειψης παρουσιάζουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής όπου προπονείται η Ελίνα Τζένγκο, σύμφωνα και με όσα εμφανίζονται στις εικόνες του thesstoday.gr.

Η νεαρή “χρυσή” ακοντίστρια στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου προπονείται καθημερινά σε ένα «βομβαρδισμένο» γηπεδάκι 5×5, ενώ πριν ταξιδέψει στο Μόναχο, οι τραγικές υποδομές στη Νέα Καλλικράτεια την οδήγησαν να ολοκληρώσει την προετοιμασία της στο «Καυτανζόγλειο», στη Θεσσαλονίκη.

Μάλιστα, δεν ήταν λίγες οι φορές που η Ελίνα Τζένγκο -περιορισμένη στα λιγοστά διαθέσιμα μέτρα του αθλητικού χώρου- εκτόξευε τα ακόντια ακόμη και στον γκρεμό.

«Το ακόντιο κοστίζει 1.000 ευρώ και πάρα πολλές φορές επειδή ο χώρος δεν είναι κατάλληλος, έκανε τη ρίψη προς τον γκρεμό. Δεν είχε δηλαδή τη δυνατότητα για ανοιχτές βολές» δήλωσε στο ThessToday.gr η αδελφή της Ελίνας, Ιζαμπέλα, υπογραμμίζοντας ότι «πλέον όσο τα μέτρα της ανεβαίνουν, δεν επαρκεί ο χώρος».

«Φοβόμαστε μην μας πατήσουν τα αμάξια»

Από την πλευρά της, η πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Έπταθλο και συναθλήτρια της Ελίνας Τζένγκο, Αναστασία Ντραγκομίροβα τόνισε στο ThessToday.gr ότι εγκυμονεί ο κίνδυνος για τραυματισμούς από το διαλυμένο ταρτάν που χρησιμοποιούν καθημερινά πάνω από 150 μικροί και μεγάλοι αθλητές. «Προσπαθούμε όλοι εδώ πέρα να δώσουμε τον αγώνα μας για το καλύτερο δυνατόν άσχετα που οι συνθήκες είναι πραγματικά απαράδεκτες. Πονάει και εμάς η ψυχή μας εννοείται και τα πόδια μας που τρέχουμε σε τσιμέντα σε μισοφαγωμένα και υποκατάστατα ταρτάν», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι «δεν έχουμε χώρο ούτε να ρίξουμε, ούτε να τρέξουμε. Άμα θέλουμε να κάνουμε σπριντ πηγαίνουμε σε ανηφόρες στον δρόμο και μπορεί να μας πατήσουν αυτοκίνητα».

Η… κραυγή αγωνίας συνεχίζεται και από τους αθλητές σφαιροβολίας της Νέας Καλλικράτειας, οι οποίοι ζητούν και εκείνοι άμεση διόρθωση της κατάστασης. «Δεν είναι του επιπέδου μας αυτές οι συνθήκες. Είναι τραγικά τα πράγματα και ζητάμε συνεχώς βοήθεια και στήριξη από τους αρμόδιους», επεσήμανε στο ThessToday.gr ο Οδυσσέας Μουζενίδης, ο οποίος κατέχει μέχρι και σήμερα το ρεκόρ Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην σφαιροβολία ανδρών Κ18.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο παρατημένο ταρτάν έχει τραυματιστεί στο παρελθόν και η Ελίνα Τζένγκο. «Η Ελίνα έχει χτυπήσει στο ταρτάν γιατί δεν μπορούσε να κοντράρει -όπως και όλοι μας- και με τα καρφιά της χτύπησε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρουν οι αθλητές της Νέας Καλλικράτειας, ακόμη και σήμερα δεν έχουν λάβει ξεκάθαρες απαντήσεις από τους τοπικούς φορείς για το μέλλον των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις