Σάββατο, 4 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ελλάδα για φίλημα! Διέλυσε Βοσνία και πρόκριθηκε στα ημιτελικά

ΦΩΤΟ fiba.com
ΦΩΤΟ fiba.com

Πραγματοποιώντας νέα επιβλητική εμφάνιση, η Εθνική Νέων Ανδρών διέλυσε τη Βοσνία με 77-51, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας που διεξάγεται στη Χαλκίδα, προκρίθηκε πανηγυρικά στα ημιτελικά και θα αντιμετωπίσει αύριο (23/7,21:00) την Ισλανδία.

Η “γαλανόλευκη” θα έχει δύο ευκαιρίες για να πανηγυρίσει την άνοδο στην Α’ κατηγορία. Εφόσον κερδίσει το Σάββατο, θα εξασφαλίσει την άνοδο. Εάν χάσει, θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδο στον μικρό τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο του ζευγαριού Μαυροβούνιο – Κροατία.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές ήταν ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε εκπληκτική εμφάνιση, μετρώντας 23 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Εξαιρετική εμφάνιση και για τον Θωμά Κώττα, ο οποίος πρόσθεσε 18 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Να σημειωθεί ότι η  Ελλάδα αγωνίστηκε χωρίς τον Μουράτο, ο οποίος παραμένει στο «Μetropolitan» στην Αθήνα με οιογενή γαστρεντερίτιδα. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισαν και οι Γιώργος Τσαλμπούρης, Σωτήρης Μπιλλής, Δημήτρης Σταμάτης. Ο Τσαλμπούρης είχε ένα άσχημο πέσιμο την ώρα της αναμέτρησης, χτύπησε στο κεφάλι, του τοποθετήθηκε κολάρο στο λαιμό και μεταφέρθηκε για εξετάσεις στο νοσοκομείο.

Τα δεκάλεπτα: 11-18, 35-26, 56-35, 77-51.
ΕΛΛΑΔΑ: Τολιόπουλος 4 (1), Κώττας 18, Κόνιαρης 4, Τσαλμπούρης, Σκουλίδας, Μπιλλής, Σταμάτης 10 (2), Χαραλαμπόπουλος 23 (3), Δίπλαρος 7 (1), Λούντζης 11 (2), Αντετοκούνμπο.
ΒΟΣΝΙΑ: Λόντσαρ 14, Μπάλιτς, Σάριτς, Ντούρμο, Άτιτς 2, Τσούρεβατς 6, Λούζαϊτς 4, Μάνγκαφιτς, Πόλουτακ 8, Λάζιτς 3 (1), Γκάριτς, Καράχοτζιτς 14 (1).

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε