Δευτέρα, 17 Ιουν.
33oC Αθήνα

Ελλάδα – Ιράν: Και στο τέλος του δρόμου… το Ρίο

ΦΩΤΟ facebook.com/HellenicBasketBallFederation/
ΦΩΤΟ facebook.com/HellenicBasketBallFederation/

Το πρώτο βήμα που θα την οδηγήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας θέλει να κάνει η Εθνική, που αντιμετωπίζει απόψε το Ιράκ (19:00, ΕΡΤ και OTE Sport 4), στην πρεμιέα του Προολυμπιακού τουρνουά του Τορίνο.

Το Ιράν θεωρείται… χαμηλό εμπόδιο για την ομάδα του Φώτη Κατσικάρη, αλλά οι διεθνείς πρέπει να παρουσιαστούν εξ αρχής σοβαροί, κόντρα στην ομάδα της Ασίας που διεκδικεί την πρώτη της παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 2008.

Η Γαλανόλευκη παρατάσσεται με σημαντικές απουσίες (Σπανούλης – Ζήσης είπαν “αντίο” στην ομάδα, ενώ Πρίντεζης, Παπανικολάου, Σλούκας απουσιάζουν λόγω τραυματισμών) και αρκετά αλλαγμένη (έξι νέα πρόσωπα δεν έχουν παίξει ακόμη σε επίσημο ματς). Να αναφέρουμε πως η πρόκριση στο μεγαλύτερο αθλητικό “πάρτι” του καλοκαιριού θα… παιχθεί απέναντι στην ισχυρή Κροατία και την ακόμη πιο δυνατή και οικοδέσποινα Ιταλία.

Ο σημερινός αγώνας είναι ο πρώτος αγώνας στην ιστορία των δύο ομάδων, αλλά η Εθνική θα βρει μπροστά της έναν… γνώριμο αντίπαλο. Προπονητής του Ιράν είναι ο Ντιρκ Μπάουερμαν, που βρισκόταν στον πάγκο της Γερμανίας στον τελικό του Eurobasket 2005. Μεγάλο τους αστέρι είναι ο Χαμέντ Χαντάντι, ο ύψους 2,18μ. σέντερ που έχει περάσει και από το ΝΒΑ..

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε