Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Ελλάδα – Ισπανία 9-13: Ήττα για την Εθνική ομάδα πόλο των Γυναικών και εκτός World League

Ελλάδα – Ισπανία 9-13: Ήττα για την Εθνική ομάδα πόλο των Γυναικών και εκτός World League

Προσπάθησε η Εθνική ομάδα πόλο των Γυναικών αλλά τελικά ηττήθηκε στη Σάντα Κρουζ της Τενερίφης με 13-9 από την Ισπανία και έμεινε εκτός διεκδίκησης ενός από τα τρία (3) εισιτήρια της πρόκρισης στην Τελική Φάση του φετινού World League.

Την Κυριακή του Πάσχα (24/4) στις 12 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας, θα παίξει για την 5η-6η θέση.

Η Ελλάδα, σκόραρε για πρώτη φορά με την Ειρήνη Νίνου (5:43 από τη λήξη του β’ οκτάλεπτου) όταν μείωσε 2-1. Κατάφερε και «μάζεψε» διαφορά δυο τερμάτων στην τρίτη περίοδο και με τέρματα των Ξενάκη, Ελευθεριάδου ισοφάρισε 4-4. Το οκτάλεπτο έκλεισε 8-6 για τη γηπεδούχο, που στη συνέχεια πήρε διαφορά 3-4 τερμάτων που διατήρησε και έφτασε στη νίκη.

Τέσσερα τέρματα σημείωσε η Νικόλ Ελευθεριάδου.

Για την Ισπανία, η Έλενα Ρουίς σημείωσε πέντε γκολ και τέσσερα η Γιούντιθ Φόρκα.

Η ομοσπονδιακή τεχνικός Αλεξία Καμμένου τόνισε στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ: «Στο πρώτο μέρος, παρότι χάναμε κλασικές ευκαιρίες στην επίθεση, μας έβγαιναν όλες οι άμυνες. Στην επανάληψη όμως, ολιγωρήσαμε στην άμυνα και δεχθήκαμε εύκολα τέρματα. Το παιχνίδι ήταν στα ένα δυο γκολ διαφορά και μας ξέφυγαν στο τέλος. Παίζαμε απέναντι σε μια πολύ δεμένη ομάδα, ασημένια ολυμπιονίκη, μέσα στην έδρα της, με παίκτες πάρα πολύ έμπειρες. Εμείς δεν έχουμε δουλέψει τίποτα ακόμη καθώς βρεθήκαμε μόλις τρεις μέρες σε αυτή τη μίνι προετοιμασία μας. Δεν προλαβαίναμε να βάλουμε καινούργια στοιχεία. Ήταν όμως ένα πολύ καλό τεστ. Πρέπει να ξεπεράσουμε το ψυχολογικό κόστος όταν μια ομάδα μας ξεφεύγει στο σκορ. Γιατί τα τρία γκολ δεν είναι να κατεβάζουμε τα χέρια. Θα το δουλέψουμε όμως, φάνηκε παράλληλα το ταλέντο που έχουμε στην επίθεση. Δεν κατεβάζουμε το κεφάλι, έχουμε ένα παγκόσμιο και ένα ευρωπαϊκό μπροστά μας και χρόνο προετοιμασίας».

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΣΠΑΝΙΑ 9-13

Τα οκτάλεπτα: 0-1, 2-2, 4-5, 3-5.

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Χυδηριώτη, Ελευθεριάδου 4, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Νίνου 1, Ιωάννου, Ελληνιάδη, Βασιλική Πλευρίτου 1, Σιούτη, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Καρύτσα.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Μίκι Όκα): Εστέρ Ράμος, Αριάδνα Ρουίς Μπαρίλ, Εσπάρ Λακέ, Μπέα Ορτίς 2, Κάμους 1, Γκονζάλες 1, Πένια, Γιούντιθ Φόρκα 4, Έλενα Ρουίς 5, Μουνιός, Αρόνιες, Τέρε.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις