Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ελλάδα – Ιταλία 16-12: Έτσι ήρθε η μεγάλη πρόκριση της εθνικής πόλο γυναικών στα προημιτελικά του Παγκοσμίου

Ελλάδα – Ιταλία 16-12: Έτσι ήρθε η μεγάλη πρόκριση της εθνικής πόλο γυναικών στα προημιτελικά του Παγκοσμίου

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης μεταξύ της Εθνικής πόλο γυναικών και της Ιταλίας (16-12), στο πλαίσιο του αγώνα για την 3η αγωνιστική του Παγκοσμίου πρωτάθλημα υγρού στίβου, με την Γαλανόλευκη να παίρνει την πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Ηχηρό μήνυμα επιστροφής στην ελίτ της παγκόσμιας υδατοσφαίρισης στέλνει από τη Φουκουόκα η εθνική πόλο γυναικών. Με μία κυριαρχική εμφάνιση, η Ελλάδα επιβλήθηκε (ευκολότερα απ΄όσο δείχνει το τελικό σκορ) 16-12 της Ιταλίας, στο ντέρμπι του Γ΄ ομίλου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, κατέκτησε την πρώτη θέση και μπαίνει για τα καλά σε… τροχιά τετράδας.

Η Ελλάδα προκρίθηκε απευθείας στους προημιτελικούς της Δευτέρας (24/07) και θα βρει απέναντί της σχετικά βατό αντίπαλο (μάλλον την Αυστραλία, αλλά αυτό θα ξεκαθαρίσει το Σάββατο).

Η εθνική τελείωσε το ματς με 50% επιτυχία στα σουτ (16/32, εκ των οποίων 9/20 από την περιφέρεια), απόρροια της εξαιρετικής κυκλοφορίας της μπάλας, αλλά και της αυτοπεποίθησης που -επιτέλους- βγάζουν οι Ελληνίδες διεθνείς.

Νικόλ Ελευθεριάδου και Βάσω Πλευρίτου ήταν οι παίκτριες που ξεχώρισαν, με ελάχιστη διαφορά όμως από τις υπόλοιπες. Κάτω από τα δοκάρια χρησιμοποιήθηκε σε όλο το παιχνίδι η Ιωάννα Σταματοπούλου, η οποία πραγματοποίησε οκτώ αποκρούσεις.

Δείτε τα highlights του αγώνα

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις