Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ελλάδα – Κίνα 13-11: Η Εθνική πόλο των γυναικών νίκησε με ανατροπή και πλησίασε την πρόκριση

Ελλάδα – Κίνα 13-11: Η Εθνική πόλο των γυναικών νίκησε με ανατροπή και πλησίασε την πρόκριση
Intime.gr

Έστω και δύσκολα, έστω και με ανατροπή, η Εθνική πόλο των γυναικών έφτασε στη νίκη (13-11) κόντρα στην την Κίνα, για τη Β΄Φάση του World Cup, που φιλοξενείται στο Κλειστό Κολυμβητήριο «Κύπρος» της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Η τελική φάση της διοργάνωσης στο Λονγκ Μπιτς (23-25 Ιουνίου) είναι πλέον ακόμα πιο κοντά.

Η εθνική πόλο των γυναικών ξεπέρασε το πολύ κακό της ξεκίνημα και μπήκε με το…δεξί στον β΄ προκριματικό γύρο του World Cup, που φιλοξενείται στο κολυμβητήριο “Κύπρος” της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, στη Βάρη.

Με κορυφαία τη Νικόλ Ελευθεριάδου, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε δύσκολα της Κίνας με 13-11 και πλέον βρίσκεται “αγκαλιά” με μία από τις δύο πρώτες θέσεις του 2ου ομίλου, που δίνουν το εισιτήριο για την τελική φάση (η Ισπανία μετά τα αποτελέσματα της πρεμιέρας εξασφάλισε ήδη την πρόκριση, μαζί με τις Ολλανδία, ΗΠΑ, Ιταλία και Ουγγαρία που είχαν προκριθεί από τον α΄ γύρο, στο Ρότερνταμ).

Για να πανηγυρίσει και μαθηματικά την πρόκριση, η “γαλανόλευκη” χρειάζεται ένα βαθμό στο αυριανό (20/4, 18:00) παιχνίδι με την Αυστραλία.

Να αναφέρουμε ότι η σημερινή αναμέτρηση έφερε ξανά αντιμέτωπους, μετά από σχεδόν τρία χρόνια, την Αλεξία Καμμένου και τον προπονητή της εθνικής Κίνας, Χαρη Παυλίδη. Οι δυο κορυφαίες μορφές της ελληνικής υδατοσφαίρισης έχουν γράψει ξεχωριστή ιστορία από τα ντέρμπι του Ολυμπιακού με τη Βουλιαγμένη ως το καλοκαίρι του 2020, ότν η νυν ομοσπονδιακή τεχνικός αποχώρησε από τον πάγκο του ΝΟΒ.

Τα οκτάλεπτα: 2-4, 2-3, 5-2, 4-2

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Τριχά 1, Χυδηριώτη 2, Ελευθεριάδου 5, Μαργ. Πλευρίτου, Ξενάκη 1, Νίνου, Ελληνιάδη, Σιούτη, Β. Πλευρίτου 1, Γιαννοπούλου 1, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Σταματοπούλου

ΚΙΝΑ (Χάρης Παυλίδης): Ντονγκ, Ζονγκ, Τζινγκ Γιαν 1, Σιονγκ 1, Ζάι 1, Σιγιούν Γουάνγκ 2, Ντενγκ 1, Χουάν Γουάνγκ, Σιγιά Γιαν 2, Νονγκ 2, Τσεν, Ζανγκ 1, Ντου

Τα αποτελέσματα

Ισπανία – Αυστραλία 9-8

Ελλάδα – Κίνα 13-11

Η βαθμολογία του ομίλου

Ισπανία 11

Ελλάδα 6

Αυστραλία 0

Κίνα 0

* Οι δύο πρώτες ομάδες προκρίνονται στην τελική φάση του World Cup.

Επόμενη αγωνιστική 20/04

14.00 Ισπανία – Κίνα

18.00 Ελλάδα – Αυστραλία

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις