Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Ελλάδα – Κροατία 5-5: Με Ισραήλ στους «16» και Ισπανία στα προημιτελικά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο

Ελλάδα – Κροατία 5-5: Με Ισραήλ στους «16» και Ισπανία στα προημιτελικά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πόλο

Η Εθνική ομάδα πόλο αναδείχθηκε ισόπαλη 5-5 με την οικοδέσποινα Κροατία για την τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο.

Η Εθνική ομάδα πόλο πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, ωστόσο δεν κατάφερε να νικήσει τους ισχυρούς Κροάτες κι έτσι τερμάτισε δεύτερη στην όμιλο.

Η γαλανόλευκη θα αντιμετωπίσει σε νοκ άουτ ματς το Ισραήλ και εάν επικρατήσει θα παίξει με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία στα προημιτελικά.

Το παιχνίδι ήταν κλειστό από το ξεκίνημα, με τις άμυνες των δύο ομάδων να κυριαρχούν. Η Ελλάδα προηγήθηκε με 2-0 στο πρώτο οκτάλεπτο, ενώ το δεύτερο οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα γκολ!

Οι Κροάτες για να σκοράρουν χρειάστηκε να περάσουν 17.32 στον αγώνα και να παίξουν με δύο παίκτες παραπάνω στην ίδια φάση. Πρώτα μείωσαν σε 2-1 και στη συνέχεια ισοφάρισαν σε 2-2 στο τρίτο οκτάλεπτο. Ο Παπαναστασίου έδωσε εκ νέου προβάδισμα (3-2) στην Ελλάδα, για να ισοφαρίσουν οι Κροάτες με τον Χαρκόβ.

Στο τέταρτο οκτάλεπτο οι δύο ομάδες πέτυχαν από δύο τέρματα, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες στο φινάλε για να πάρουν τη νίκη.

Ελλάδα – Κροατία 5-5

Τα οκτάλεπτα: 2-0, 0-0, 1-3, 2-2

Ελλάδα: Τζωρτζάτος, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Γκιουβέτσης, Αργυρόπουλος, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αλαφραγκής, Κοπελιάδης, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 1, Λιμαράκης

Κροατία: Μπίγιατς, Μπούριτς 1, Φάτοβιτς, Κράπιτς, Μπούκιτς, Μπίλιακα, Ζούβελα 1, Μάρινιτς 1, Βρλιτς 1, Μπάσιτς, Χάρκοβ 1, Πόπαντιτς.

Τα αποτελέσματα της αγωνιστικής

Γαλλία – Μάλτα 15-8
Ελλάδα – Κροατία 5-5

Βαθμολογία
Κροατία 7
Ελλάδα 5
Γαλλία 4
Μάλτα 0

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις