Σάββατο, 11 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ελλάδα – Ονδούρα: Πέρασε το τεστ και τώρα Γεωργία (video)

Ελλάδα – Ονδούρα: Πέρασε το τεστ και τώρα Γεωργία (video)

Η Εθνική Ελλάδας χρειάστηκε να δημιουργήσει κι έδειξε ότι μπορεί να παίξει κι επίθεση. Η ομάδα του Τζον Φαν’τ Σχιπ πέρασε το τεστ στο φιλικό παιχνίδι με την Ονδούρα, επικρατώντας με 2-1 στην Τούμπα. Σκόρερ και των δύο τερμάτων ο Παυλίδης.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Ο Ολλανδός τεχνικός έκανε πολλές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με την Ισπανία και παρουσίασε ένα πολύ επιθετικό σχήμα. Η γαλανόλευκη έδειξε αρκετά καλό πρόσωπο κι έφτιαξε τη ψυχολογία της ενόψει του αγώνα με τη Γεωργία που ακολουθεί, για τα προκριματικά του Μουντιάλ.

Με 4-1-3-2 παρατάχθηκε η Εθνική Ελλάδας Ο Διούδης ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μαυρία, Σβάρνα, Μαυροπάνο, Κυριακόπουλο να συνθέτουν την αμυντική τετράδα. Ο Σιώπης ήταν το αμυντικό χαφ, με τους Μάνταλο, Φορτούνη, Τζόλη να βρίσκονται στη μεσοεπιθετική τριάδα. Ο Παυλίδης είχε ελεύθερο ρόλο γύρω από τον προωθημένο Γιακουμάκη.

O αγώνας:

Οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό στα πρώτα λεπτά, με την Εθνική Ελλάδα να ανοίγει το σκορ στην πρώτη σημαντική στιγμή της.

Στο 14ο λεπτό ύστερα από ωραίο γύρισμα του Κώστα Φορτούνη, ο Βαγγέλης Παυλίδης με σουτ άνοιξε το σκορ. Η γαλανόλευκη πίεσε και για το 2-0, με τον Τζόλη να χάνει αρκετές ευκαιρίες. Τελικά κόντρα στη ροή του αγώνα, η Ονδούρα ισοφάρισε στο 40′. Η φιλοξενούμενη ομάδα κέρδισε φάουλ σε πολύ καλό σημείο, με τον Φλόρες να εκτελεί, την μπάλα να πέφτει πάνω στα σώματα και τον Ροντρίγκες να παίρνει το ριμπάουντ και να κάνει το 1-1.

Η Εθνική Ελλάδας κατάφερε να πάρει και πάλι το προβάδισμα στο 59′. Ο Παυλίδης χτύπησε και πάλι, αυτή τη φορά με κεφαλιά, έπειτα από ωραία σέντρα του Μασούρα κι έκανε το 2-1. Στο 62’ η ομάδα του Τζον Φαν’τ Σχιπ είχε μια μεγάλη ευκαιρία με τον Μασούρα να κάνει το πλασέ, αλλά ο Αλβάρες έδιωξε πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή.

Το τελευταίο εικοσάλεπτο θα ξεχαστεί πολύ γρήγορα, μιας κι ο ρυθμός έπεσε πολύ, με την Ονδούρα να προσπαθεί να φέρει το παιχνίδι στα ίσια αλλά να μην τα καταφέρνει.

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν’τ Σχιπ): Διούδης, Μαυρίας, Σβάρνας, Μαυροπάνος, Κυριακόπουλος (77’ Αλεξανδρόπουλος), Σιώπης, Μάνταλος (83’ Μπακασέτας), Φορτούνης (46’ Μασούρας), Παυλίδης (62’ Γιαννούλης), Τζόλης (46’ Λημνιός), Γιακουμάκης (46’ Δουβίκας).

ΟΝΔΟΥΡΑ (Φαμπιάν Κόιτο): Μενιγιάρ, Ροντρίγκες, Φιγκερόα, Περέιρα, Άλβαρεζ, Μεχία (65’ Τόρο), Ακόστα (65’ Α. Λόπες), Φλόρες, Μπένγκστον (65’ Βελάσκες) , Έλις, Νούνιες (46’ Κ. Λόπεζ).

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις