Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Ελλάδα – Σερβία: Χωρίς πίεση για τη νίκη γοήτρου στα Άνω Λιόσια

Ελλάδα – Σερβία: Χωρίς πίεση για τη νίκη γοήτρου στα Άνω Λιόσια
Intime.gr

Χωρίς να έχει άγχος, η Εθνική μπάσκετ δίνει τον τελευταίο της εντός έδρας αγώνα στην φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, υποδεχόμενη στο κατάμεστο κλειστό των Άνω Λιοσίων την Σερβία (19:00 Novasports Prime), που θέλει τη νίκη για να προκριθεί στην τελική φάση.

Τους δύο τελευταίους αγώνες της στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023, στην τελική φάση του οποίου έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της δίνει η εθνική μπάσκετ ανδρών. Στο 3ο «παράθυρο» του 2ου προκριματικού γύρου, η Ελλάδα υποδέχεται τη Σερβία, την Παρασκευή, στο κλειστό των Άνω Λιοσίων, ενώ τη Δευτέρα (27/2) αντιμετωπίζει εκτός έδρας, στη Ρίγα, τη Λετονία (19:30).

Η εθνική είχε «σφραγίσει» την πρόκριση στην τελική φάση, η οποία θα διεξαχθεί σε σε Φιλιππίνες, Ιαπωνία και Ινδονησία, στις 14 Νοεμβρίου 2022, όταν επικράτησε με 72-70 εκτός έδρας του Βελγίου. Απ’ την άλλη, η Σερβία θέλει τη νίκη για να εξασφαλίσει το τελευταίο διαθέσιμο εισιτήριο από τον ένατο όμιλο.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος -θα είναι στον πάγκο αντί του Δημήτρη Ιτούδη- δεν θα έχει στη διάθεσή του παίκτες του ΝΒΑ και της Euroleague, πλην των Παναγιώτη Καλαϊτζάκη του Παναθηναϊκού και Τζορτζ Πάπας του Ολυμπιακού. Εκτός δωδεκάδας έμειναν οι Κατσίβελης και Χαραλαμπόπουλος λόγω κάποιων ενοχλήσεων, όπως επίσης και οι Τανούλης και Νετζήπογλου.

Ο προπονητής της ομάδας επέλεξε τους 12 παίκτες για τη σημερινή αναμέτρηση οι οποίοι είναι οι, Κώστας Γόντικας, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Γιάννης Κουζέλογλου, Βασίλης Μουράτος, Δημήτρης Μωραϊτης, Τζορτζ Πάπας, Νίκος Ρογκαβόπουλος, Βασίλης Τολιόπουλος, Γιώργος Τσαλμπούρης, Δημήτρης Φλιώνης, Μανώλης Χατζηδάκης και Νίκος Χουγκάζ.

Εκτός 12άδας για τον σημερινό αγώνα έμειναν οι Δημήτρης Κατσίβελης και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος για να προφυλαχθούν επειδή ένιωσαν ενοχλήσεις στη χθεσινή προπόνηση και οι Ομηρος Νετζήπογλου και Γιώργος Τανούλης.

Η Σερβία ήρθε στην Αθήνα χωρίς παίκτες της Euroleague πλην του Όγκνιεν Γιάραμαζ που πήρε ειδική άδεια από την Μπάγερν. Στο ρόστερ της ξεχωρίζουν οι Νίκολα Μιλουτίνοφ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Στέφαν Γιόβιτς της Σαραγόσα, που έχουν περάσει και από την Ελλάδα.

Η 12άδα της Σερβίας: Μάρκο Γέρεμιτς (Τσεντεβίτα Ολίμπια), Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς (Προμηθέας), Ντέγιαν Νταβιντόβατς, Νίκολα Μιλουτίνοφ (ΤΣΣΚΑ), Όγκνιεν Γιάραμαζ (Μπάγερν), Αλέκσα Ουσκόκοβιτς, (Μέγκα Μπάσκετ), Στέφαν Γιόβιτς, Μπόρισα Σίμανιτς (Σαραγόσα), Αλέκσα Ραντάνοφ (Περιστέρι bwin), Ντούσαν Ρίστιτς (Γαλατάσαραϊ), Ντούσαν Μπέσλατς (Βοϊβοντίνα), Μάρκο Γιάγκοντιτς-Κουρίτζα (Μπουντούτσνοστ).

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Αντόνιο Κόντε (Ισπανία), Λουίς Καστίγιο (Ισπανία), Πάουλο Μάρκες (Πορτογαλία).

Το πρόγραμμα του 3ου «παραθύρου» του 2ου γύρου των προκριματικών για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 έχει ως εξής:

9ος ΟΜΙΛΟΣ

11η Αγωνιστική

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 24/2

ΕΛΛΑΔΑ-Σερβία 19:00

Μ. Βρετανία-Βέλγιο

Τουρκία-Λετονία

12η Αγωνιστική, 27/2

Λετονία-Ελλάδα 19:30

Σερβία-Μ. Βρετανία

Βέλγιο-Τουρκία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Λετονία 7-1 15*

ΕΛΛΑΔΑ 5-3 13*

Σερβία 5-3 13

Βέλγιο 3-5 11

Τουρκία 3-5 11

Μ. Βρετανία 1-7 9

* Προκρίθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις