Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ενοχλημένος ο Χαρδαλιάς: “Η Superleague εφαρμόζει ευρωπαϊκά πρωτόκολλα” – Η ατάκα για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό

κορονοϊός lockdown
Intime.gr

Είμαστε ανοικτοί και στη Superleague 2 και στις εθνικές κατηγορίες του χάντμπολ του βόλεϊ και των υπολοίπων, αλλά χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία. Είμαστε εδώ για να μας υποβάλουν συγκεκριμένες προτάσεις με συγκεκριμένα πρωτόκολλα. Όχι με διάφορα rapid test, επειδή είναι φθηνά, αλλά με μοριακό έλεγχο” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε σε όσα ισχύουν για τις αθλητικές διοργανώσεις σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, στην ενημέρωση της Τρίτης (03.11.2020), εκφράζοντας μάλιστα την ενόχληση και το παράπονο του για όσα ακούγονται τα τελευταία 24ωρα.

“Πρόσθετα μέτρα ισχύουν για τον αθλητισμό, καθώς για τις περιφερειακές ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών προβλέπονται τα εξής:

Αναστέλλεται κάθε αθλητική δραστηριότητα, επιτρέπεται μόνο η ατομική άσκηση και μόνο σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους. Επίσης, αναστέλλονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις των περιοχών αυτών οι αγώνες και μόνο της Α εθνικής ποδοσφαίρου (Superleague) και της Α1 εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League) ενώ επιτρέπονται μόνο οι ευρωπαϊκοί αγώνες (Champions League, Europa League, Euroleague και Basketball Champions League) σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα των UEFA, FIBA και Euroleague.

Στη συνέχεια, ο Νίκος Χαρδαλιάς δέχθηκε ερώτηση για το γεγονός πως θα γίνουν αγώνες της Superleague και όχι της Superleague 2. “Γιατί… λουκέτο στα θεάματα και όχι πάλι αυστηροί κανόνες και έλεγχος; Γιατί να μην γίνονται κάποιες αθλητικές δραστηριότητες που μπορούν να τηρηθούν αποστάσεις και με μάσκες;” ήταν η ερώτηση που τέθηκε στον υπουργό πολιτικής προστασίας.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς εξέφρασε τον εκνευρισμό του για όσα λέγονται τις τελευταίες ημέρες. “Παρακολουθώ τις τελευταίες ώρες διάφορες ανακοινώσεις, για αναίτιες επιθέσεις σε κλάδους, για στοχοποίηση κατηγοριών επαγγελματιών και ενασχολήσεων. Τα κριτήρια μας είναι απόλυτα επιδημιολογικά. Κάνουμε ακριβώς αυτό που μας προτείνουν οι ειδικοί. Οι επιστήμονες και οι επιδημιολόγοι” ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια εστίασε στον τομέα του αθλητισμού.

“Αυτό που προέχει πάνω απ’ όλα είναι η ανθρώπινη ζωή. Το υπηρετήσαμε από την πρώτη στιγμή. Με μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση πολύ πριν από άλλες μεγάλες χώρες με τεράστιες υγειονομικές δυνατότητες. Είμαστε ανοικτοί στις προτάσεις.

Είμαστε ανοικτοί στη συζήτηση. Είπατε για τη Superleague. Στη Superleague 1 έχουμε κάποια πρωτόκολλα τα οποία είναι ευρωπαϊκά, με τεστ κάθε εβδομάδα, μοριακού ελέγχου σε όλους τους αθλητές και σε όλους τους συνοδούς. Είμαστε ανοικτοί και στη Superleague 2 και στις εθνικές κατηγορίες του χάντμπολ του βόλεϊ και των υπολοίπων, αλλά χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία. Είμαστε εδώ για να μας υποβάλουν συγκεκριμένες προτάσεις με συγκεκριμένα πρωτόκολλα που θα ακολουθούν ακριβώς τα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στη Superleague 1. Όχι με διάφορα rapid test, επειδή είναι φθηνά, αλλά με μοριακό έλεγχο.”

Μάλιστα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε: “Αισθάνομαι πως έχω υπηρετήσει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό στην πορεία μου. Δεν μπορεί να ακούγεται ότι τελειώνει για πάντα ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και διαλύεται η νεολαία μας επειδή για ένα μήνα ο καθένας μας προφανώς θα κάνει υπομονή, προφανώς θα θυσιάσει το απόλυτο δικαίωμα του στην άθληση. Είναι ώρα ευθύνης για όλους.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις