Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Ένοχος ο Καρίμ Μπενζεμά για τον εκβιασμό με «sex tape» στον Ματιέ Βαλμπουενά

Ένοχος ο Καρίμ Μπενζεμά για τον εκβιασμό με «sex tape» στον Ματιέ Βαλμπουενά
Reuters

Tο δικαστήριο των Βερσαλλιών έκρινε ένοχο τον Καρίμ Μπενζεμά (και άλλους 4 εμπλεκόμενους) για την υπόθεση εκβιασμού -με «sex tape»- του Ματιέ Βαλμπουενά.

Ένοχος κρίθηκε ο Καρίμ Μπενζεμά από το Δικαστήριο των Βερσαλλιών για την υπόθεση του εκβιασμού του Ματιέ Βαλμπουενά με βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου.

Το δικαστήριο εξέδωσε την απόφασή του για πέντε άνδρες συνολικά, συμπεριλαμβανομένου του Γάλλου επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης, που κατηγορήθηκαν ότι προσπάθησαν να λάβουν χρήματα από τον Mατιέ Βαλμπουενά, μετά την ανακάλυψη του περιβόητου sex tape.

Ο Καρίμ Μπενζεμά κρίθηκε ένοχος για συνέργεια στην απόπειρα εκβιασμού και καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή και πρόστιμο 75.000 ευρώ από το Κακουργιοδικείο των Βερσαλλιών.

Ένοχοι κρίθηκαν και οι άλλοι τέσσερις κατηγορούμενοι (Axel Angot, Mustapha Zouaoui, Younes Houass και Karim Zenati).

Οι δικηγόροι του Καρίμ Μπενζεμά είχαν ζητήσει την απαλλαγή του, από τις κατηγορίες για τον εκβιασμό του άσου του Ολυμπιακού, ενώ είχαν επιτεθεί και στον Βαλμπουενά κατά την εκδίκαση της υπόθεσης: «Ο Βαλμπουενά είναι θύμα των πράξεών του. Είναι ο ίδιος που έγραψε το ερωτικό βίντεο», είχαν αναφέρει στη διάρκεια της δίκης.

Η εισαγγελέας της υπόθεσης, Σεγκολέν Μαρέ, απέρριψε τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης και είχε τονίσει πως: «Ο κ. Μπενζεμά ήταν ένα κομμάτι στρατηγικής και το γνώριζε. Για αυτό είναι ένοχος στην κατηγορία του εκβιασμού». Στην ετυμηγορία αναφέρεται ότι ο λόγος που η ποινή δεν ήταν πιο βαριά ήταν ότι αναγνωρίστηκε ως ελαφρυντικό ότι ο Μπενζεμά δεν είχε αντιληφθεί τον εγκληματικό χαρακτήρα της πράξης του.

Να αναφέρουμε πάντως ότι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γαλλίας είχε διαμηνύσει πως η οποιαδήποτε απόφαση δεν πρόκειται να επηρεάσει την παρουσία του Μπενζεμά στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις