Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Επανεκκίνηση αθλητικής δραστηριότητας με ατομικές προπονήσεις και σε ανοιχτούς χώρους

Επανεκκίνηση αθλητικής δραστηριότητας με ατομικές προπονήσεις και σε ανοιχτούς χώρους
ΦΩΤΟ Intime

Μόνο η ατομική προπόνηση σε εξωτερικούς χώρους θα επιτρέπεται κατά την πρώτη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων, που αρχίζει την επόμενη εβδομάδα.

Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους όλων των φορέων του Αθλητισμού είχε σήμερα ο αρμόδιος υφυπουργός, Λευτέρης Αυγενάκης -με συμμετοχή και του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσόδρα- όπου αποφασίστηκε πως στις 4 Μαΐου ξεκινάει ξανά η αθλητική δραστηριότητα, με πρώτους τους ελίτ αθλητές ατομικών αγωνισμάτων και σταδιακά για όλους, με τελευταία τα ομαδικά αθλήματα.

Αυτό αποσαφηνίστηκε κατά την ευρεία τηλεδιάσκεψη που είχε σήμερα ο υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης με τους εκπροσώπους της αθλητικής οικογένειας, με τη συμμετοχή και της νεοσύστατης Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής Αθλητισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επανεκκίνηση των ομαδικών προπονήσεων (αρχικά σε ανοιχτά γήπεδα και αρκετά αργότερα στις κλειστές εγκαταστάσεις) θα εξεταστεί σε δεύτερο χρόνο, αν και οι ομοσπονδίες των ομαδικών αθλημάτων αιτήθηκαν να δοθεί η δυνατότητα στους αθλητές να ξεκινήσουν από την προσεχή εβδομάδα προγράμματα, έστω και ατομικά, προς ανάκτηση της φυσικής κατάστασης.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης παρενέβη και ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος υπογράμμισε τη σημασία της τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας και των αποστάσεων, ενώ απέκλεισε κάθε πιθανότητα μαζικών συγκεντρώσεων σε αθλητικούς χώρους.

Επισήμανε, ακόμη, ότι η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή Αθλητισμού θα είναι αυτή που θα λαμβάνει της αποφάσεις για την επανεκκίνηση ή μη αθλητικών δραστηριοτήτων.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις