Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Επίσημο! Ο Καλάθης στην Μπαρτσελόνα ως το 2023 – “Όνειρό μου να παίξω εδώ” (pics+video)

Επίσημο! Ο Καλάθης στην Μπαρτσελόνα ως το 2023 – “Όνειρό μου να παίξω εδώ” (pics+video)

Ο Νικ Καλάθης πέρασε ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, από την οποία παρουσιάστηκε επίσημα, δηλώνοντας μάλιστα πως ήταν όνειρό του να παίξει στους “μπλαουγκράνα” και ανυπομονεί για το ξεκίνημα αυτής της πρόκλησης.

Παίκτης της Μπαρτσελόνα και τυπικά είναι πλέον ο Νικ Καλάθης. Ο Έλληνας πλέι-μέικερ πέρασε σήμερα (10/7) από ιατρικές εξετάσεις και εν συνεχεία υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας ως το 2023 με τους Καταλανούς, πραγματοποιώντας και τις πρώτες του δηλώσεις. 

Οι δηλώσεις του Νικ Καλάθη

“Έπαιξα στην Ελλάδα για οκτώ χρόνια, όταν με κάλεσε η Μπαρτσελόνα και μου είπε ότι με θέλει, είπα γρήγορα το “ναι”. Θα έχω συμπαίκτες όπως ο Νίκολα Μίροτιτς, ο Κόρι Χίγκινς και ο Βίκτορ Κλαβέρ” για να συνεχίσει: “Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα παίξω για μια ομάδα σαν την Μπαρτσελόνα, έναν σύλλογο πρώτου επιπέδου, το να έρθω εδώ ήταν μια εύκολη επιλογή. Ήταν πάντα όνειρό μου να έρθω εδώ (σ.σ.: στην Μπαρτσελόνα). Δεν δίστασα, μόλις με κάλεσαν”.Πιστεύω ότι ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είναι ο τέλειος προπονητής και ότι μαζί θα κερδίσουμε πολλούς τίτλους. Στην αρχή της καριέρας μου, μου φαινόταν ένας πάρα πολύ σκληρός προπονητής, αλλά τώρα νομίζω ότι είναι τέλειος για την Μπαρτσελόνα. Είναι η μεγαλύτερη πρόκληση της καριέρας μου είναι αυτή. Το να μπορώ να έρθω σε μια άλλη χώρα και να δείξω την αξία μου, μαζί με αυτή την ομάδα που έχει δημιουργήσει η Μπαρτσελόνα, είναι πολύ σπουδαίο και νομίζω ότι θα είναι εύκολο για μένα να ταιριάξω.

Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον Τομά Ερτέλ, είναι ένας από τους καλύτερους πασέρ στην Ευρώπη. Πιστεύω ότι θα δέσουμε πολύ καλά μαζί και δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Ο Νίκολα Μίροτιτς είναι ο… πρώτος παίκτης, αυτός στον οποίο θα στρεφόμαστε όλοι στις κρίσιμες στιγμές, είναι το σημείο αναφοράς της ομάδας”.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις