Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Επίσημο: Ο Προμηθέας Πάτρας απέκτησε τον Κόνερ Φράνκαμπ

Επίσημο: Ο Προμηθέας Πάτρας απέκτησε τον Κόνερ Φράνκαμπ
ΦΩΤΟ Intime

Παίκτης του Προμηθέα Πάτρας είναι κι επίσημα ο Κόνερ Φράνκαμπ, με την ομάδα να ανακοινώνει την απόκτηση του πρώτην παίκτη της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε μία εξαιρετική σεζόν με τους Ρώσους του Τσάβι Πασκουάλ, έχοντας 7,8 πόντους με 42.9% στα τρίποντα σε 15 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο στη Euroleague. Μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία όμως, αποφάσισε να φύγει από την ομάδα και επιστρέφει στην Ελλάδα, όπου είχε αγωνιστεί και με τη φανέλα του Ρεθύμνου.

Η ανακοίνωση του Προμηθέα Πάτρας

H KAE Προμηθέας ανακοινώνει την απόκτηση του Αμερικάνου καλαθοσφαιριστή, Conner Frankamp, ο οποίος θα ενταχθεί στο ρόστερ της ομάδας μας για το υπόλοιπο της σεζόν. 

Ο Frankamp γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου του 1995 (26 ετών). Βλέπει τον κόσμο από τα 185 εκατοστά και αγωνίζεται στις θέσεις της περιφέρειας (1-2). Ξεκίνησε την καριέρα του από τα αμερικανικά κολέγια, παίζοντας την πρώτη σεζόν στους Kansas Jayhawks (2013-2014) και εν συνεχεία για μια τριετία στους Wichita State Shockers (2015-2018). Στην Ευρώπη ήρθε το 2018, για να αγωνιστεί στη βουλγάρικη Beroe. Στο ελληνικό κοινό «συστήθηκε» τη σεζόν 2019-20, πραγματοποιώντας μια εξαιρετική σεζόν με τη φανέλα του Ρεθύμνου Cretan Kings (20,9 πόντοι, 4,2 ασίστ, 3,1 ριμπάουντ). Η παρουσία του στην κρητική ομάδα αποτέλεσε για τον Frankamp το «διαβατήριο» για να παίξει αρχικά στο ισπανικό πρωτάθλημα και τη Μούρθια και έπειτα στην Euroleague, με τη φανέλα της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, καθοδηγούμενος από τον Xavi Pascual. Από την ρωσική ομάδα έφυγε λόγω του πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας, που είχε σαν επακόλουθο την αποβολή της Ζενίτ από την κορυφαία λίγκα της Ευρώπης. 

Υποδεχόμαστε τον Frankamp στη «μπασκετική» μας οικογένεια και του ευχόμαστε να εκπληρώσει τους ατομικούς του στόχους και να βοηθήσει την ομάδα μας να φτάσει ψηλά.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις