Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

“Επίθεση” Κλοπ και Μουρίνιο στη Σίτι για το CAS – Απαιτεί “συγγνώμη” ο Γουαρντιόλα

“Επίθεση” Κλοπ και Μουρίνιο στη Σίτι για το CAS – Απαιτεί “συγγνώμη” ο Γουαρντιόλα
ΦΩΤΟ Reuters

Ενοχλημένοι και ιδιαίτερα επικριτικοί εμφανίστηκαν οι Γιούργκεν Κλοπ και Ζοσέ Μουρίνιο, αναφορικά με την απόφαση του CAS που αθώωσε την Μάντσεστερ Σίτι, για τις κατηγορίες περί παραβίασης του Financial Fair Play, ενώ την ίδια στιγμή ο τεχνικός των “πολιτών” Πεπ Γκουαρντιόλα υπερασπίστηκε την ομάδα του απαιτώντας από όσους την κατηγόρησαν άδικα, να ζητήσουν “συγγνώμη”.”

Ο Γιούργκεν Κλοπ, τεχνικός της Λίβερπουλ, τόνισε ότι η χθεσινή ημέρα (κατά την οποία ανακοινώθηκε η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για την τιμωρία της Σίτι από την UEFA) «… δεν ήταν καλή για το ποδόσφαιρο» και εξήγησε στη συνέχεια: «Το FFP (σ.σ. Financial Fair-Play) είναι καλή ιδέα. Προστατεύει τις ομάδες και τον ανταγωνισμό, ούτως ώστε κανείς να μην ξοδεύει υπερβολικά και να πρέπει να διασφαλίζει ότι τα χρήματα που ξοδεύει προέρχονται από τις σωστές πηγές. Δεν είμαι αρμόδιος να κρίνω, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να επιμείνουμε στη δομή του FFP. Ελπίζω το FFP να παραμείνει, γιατί απλώς βάζει όρια στο τι μπορείς να κάνεις κι αυτό είναι καλό για το ποδόσφαιρο».

Ο Γερμανός τεχνικός πήγε κι ένα βήμα πιο μακριά, εκτιμώντας ότι, χωρίς τους περιορισμούς του Financial Fair-Play, «… θα οδηγηθούμε αυτόματα σε μία παγκόσμια σούπερ λίγκα με καμιά δεκαριά συλλόγους, και θα εξαρτάται από τον ιδιοκτήτη και όχι από τα ονόματα των συλλόγων».

Ο Κλοπ, πάντως, παραδέχθηκε ότι βραχυπρόθεσμα η απόφαση αυτή ευνοεί κατά μία έννοια τη Λίβερπουλ, καθώς σε περίπτωση που ο ευρωπαϊκός αποκλεισμός της Μάντσεστερ Σίτι παρέμενε εν ισχύ, αυτή θα έδινε 10-12 ματς λιγότερα την επόμενη χρονιά και αυτό θα την έχριζε ως το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση της Premier League.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο από την πλευρά του δεν… μάσησε τα λόγια του και  χαρακτήρισε την απόφαση «ντροπιαστική», μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος με τη Νιούκαστλ, και επισήμανε χαρακτηριστικά: «Αν η Σίτι δεν είναι ένοχη, τότε δεν θα έπρεπε να της επιβληθεί πρόστιμο (σ.σ. 10 εκατ. ευρώ). Αν είναι ένοχη, τότε και πάλι η απόφαση είναι ντροπή, γιατί θα έπρεπε να αποκλειστούν από τη διοργάνωση (σ.σ. το Champions League). Δεν ξέρω αν η Σίτι είναι ένοχη ή όχι, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι μία ντροπιαστική απόφαση».

Ο Πορτογάλος τεχνικός συμφώνησε με την εκτίμηση ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για την υπόθεση της Σίτι θα σημάνει το τέλος του Financial Fair-Play. «Θα ήθελα να το δω να χρησιμοποιείται με τον σωστό τρόπο. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για τη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά στο παρελθόν κι άλλοι σύλλογοι βρέθηκαν σε παρόμοια θέση. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να ανοίξουμε την πόρτα και να αφήσουμε τους πάντες να το απολαύσουν…» κατέληξε ο Μουρίνιο.

Η απάντηση του Πεπ Γκουαρντιόλα και η “συγγνώμη”

Απαντήσεις στον Γιούργκεν Κλοπ και τον Ζοζέ Μουρίνιο, οι οποίοι νωρίτερα άσκησαν κριτική στη χθεσινή απόφαση του CAS για την τιμωρία της Μάντσεστερ Σίτι από την UEFΑ, έδωσε στη δική του συνέντευξη Τύπου ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Ισπανός τεχνικός υπογράμμισε ότι η ομάδα του υπέστη ζημιά από την αρχική απόφαση της UEFA, που προέβλεπε διετή αποκλεισμό του συλλόγου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, και πρόσθεσε ότι στη Σίτι οφείλεται μία συγγνώμη. «Ο κόσμος λέει ότι κλέψαμε. Δεν υπήρχε το τεκμήριο της αθωότητας. Είμαστε απίστευτα χαρούμενοι, γιατί μπορούμε να υπερασπιστούμε αυτά που κάναμε μέσα στο γήπεδο» τόνισε μεταξύ άλλων ο προπονητής των «πολιτών».

Απαντώντας στον προπονητή της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, που χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα «κακή για το ποδόσφαιρο», ο Γκουαρντιόλα επισήμανε: «Χθες ήταν μία καλή μέρα για το ποδόσφαιρο, γιατί παίζουμε με τους ίδιους κανόνες του FFP όπως όλοι οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι. Όλοι. Αν παραβούμε το FFP, θα τιμωρηθούμε».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του τεχνικού της Τότεναμ, Ζοζέ Μουρίνιο, που χαρακτήρισε την απόφαση του CAS «ντροπιαστική», ο Γκουαρντιόλα απάντησε: «Το θέμα με τα χρήματα (σ.σ. του προστίμου), ίσως. Αλλά ο Ζοζέ κι όλοι οι προπονητές θα πρέπει να ξέρουν ότι υποστήκαμε ζημιά. Θα πρέπει να μας ζητήσουν συγγνώμη, γιατί, όπως έχω πει πολλές φορές, αν κάναμε κάτι λάθος, θα δεχόμασταν απόλυτα τις αποφάσεις της UEFA και του CAS. Έχουμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας, όταν πιστεύουμε ότι αυτό που κάναμε ήταν σωστό. Τρεις ανεξάρτητοι δικαστές είπαν αυτό».

Από τα… πυρά του Καταλανού δεν ξέφυγε ούτε ο πρόεδρος της ισπανικής La Liga, Χαβιέρ Τεμπάς, που επίσης υπήρξε επικριτικός αναφορικά με την απόφαση του CAS. «Ο κ. Τεμπάς πρέπει να ζηλεύει πολύ την Premier League και το αγγλικό ποδόσφαιρο. Είναι απίστευτα νομομαθής, απ’ όσο βλέπω, οπότε την επόμενη φορά θα τον ρωτήσουμε σε ποιο δικαστήριο και με ποιους δικαστές να πάμε. Πρέπει να είναι λίγο προβληματισμένος με τη La Liga και θα έπρεπε να εστιάσει εκεί» δήλωσε ο Γκουαρντιόλα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις