Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Επίθεση” του προπονητή της Χίμκι στη VTB και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Ιτούδη

“Επίθεση” του προπονητή της Χίμκι στη VTB και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Ιτούδη
ΦΩΤΟ intime

Η απόφαση της VTB League να μην επικυρώσει τη βαθμολογία του πρωταθλήματος, μετά τη διακοπή της λόγω του κορονοϊού, έκανε έξαλλο τον προπονητή της Χίμκι, Ρίμας Κουρτινάιτις.

Η ομάδα του θα κατακτούσε σε αυτή την περίπτωση τον τίτλο ως προπορευόμενη στη βαθμολογία και ο Λιθουανός τεχνικός θεωρεί ότι αυτό συνέβη προς όφελος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, του Δημήτρη Ιτούδη.

Οι δηλώσεις του προπονητή της Χίμκι

«Όλοι ξέρουμε ότι αν δεν πάρει το πρωτάθλημα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα έρθει η καταστροφή. Ήμασταν έτοιμοι φέτος. Ο τρόπος παιχνιδιού μας ήταν τέτοιος που θα τα καταφέρναμε. Είχαμε την προοπτική να παλέψουμε εναντίον της ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Δεν κοιτάζω μπροστά, αλλά σίγουρα είχαμε φιλοδοξίες. Στην VTB δεν μπορούν να παίξουν 9 ξένοι παίκτες όπως στην Εuroleague και πρέπει να έχεις Ρώσους παίκτες. Και γι’ αυτόν τον λόγο η θέση μας στο πρωτάθλημα ήταν καλύτερη από της ΤΣΣΚΑ.

Η Ούνικς, η Λοκομοτίβ, η Ζενίτ επίσης παίζουν στην VTB. Είναι και αυτές διεκδικήτριες του τίτλου και πρέπει να τις σεβόμαστε. Όμως η VTB πήρε αυτή την απόφαση. Δεν έχω αμφιβολία ότι αν η ΤΣΣΚΑ ήταν πρώτη, η βαθμολογία θα είχε επικυρωθεί. Δεν το αμφισβητώ. Όλη η λίγκα εξαρτάται από το πώς παίζει η ΤΣΣΚΑ».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις