Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

«Επίθεση» Ζουνίνιο σε Νεϊμάρ: «Σιχαίνομαι να βλέπω παίκτες να υποστηρίζουν φασίστες»

«Επίθεση» Ζουνίνιο σε Νεϊμάρ: «Σιχαίνομαι να βλέπω παίκτες να υποστηρίζουν φασίστες»
ΦΩΤΟ Reuters

Ο Νεϊμάρ έχει βρεθεί στο “στόχαστρο” στη Βραζιλία, μετά τη δημόσια υποστήριξή του στον Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο οποίος και ηττήθηκε πάντως στις προεδρικές εκλογές της χώρας. 

“Βολές” εναντίον του Νεϊμάρ έριξε μάλιστα και ένας θρύλος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου, ο Ζουνίνιο Περναμπουκάνο, ο οποίος τον κατηγόρησε ουσιαστικά για… ελιτισμό.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ζουνίνιο δήλωσε για τον επιθετικό της Παρί Σεν Ζερμέν και αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας, τα εξής: «Σιχαίνομαι να βλέπω παίκτες όπως ο Νεϊμάρ να υποστηρίζουν φασίστες. Όλο εμείς προερχόμαστε από χαμηλά, πώς μπορείς να περάσεις στην άλλη πλευρά; Πρέπει πάνω από όλα να έχεις αξιοπρέπεια. Ο Μπολσονάρου άνοιξε πολλές φορές το στόμα του και μίλησε με προκατάληψη.

Πολλοί υποστηρικτές του όπως ο Νεϊμάρ σκέφτονται ότι έφτασαν εκεί που έφτασαν με τη δουλειά και το ταλέντο τους. Έχουν κάθε δικαίωμα να το πιστεύουν αυτό, αλλά ξεχνούν ότι κάποτε ήταν φτωχοί. Όταν ζεις ανάμεσα στην ελίτ, αυτό κυριαρχεί στη σκέψη σου. Εγώ είμαι στο πλευρό των απλών ανθρώπων».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις