Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

ΕΠΟ: Αυτός είναι ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξομάλυνσης!

ΦΩΤΟ intime.gr
ΦΩΤΟ intime.gr

Τη σύνθεση της εξαμελούς επιτροπής εξομάλυνσης, η οποία θα «τρέχει» τα θέματα στην ΕΠΟ, έως ότου διενεργηθούν εκλογές που πρέπει να γίνουν ως τις 31 Μαΐου 2017, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της κυπριακής ομοσπονδίας και εκπρόσωπος της FIFA, Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Διαβάστε το βιογραφικό του προέδρου της, Γιάννη Δρόσου.

Πρόεδρος της Επιτροπής Εξομάλυνσης, που θα ηγηθεί της προσπάθειας εξυγίανσης της ΕΠΟ θα είναι ο καθηγητής Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Δρόσος.

Ο Νικόλαος Μπάντσης είναι αναπληρωτής πρόεδρος στην Επιτροπή Εξομάλυνσης της Ομοσπονδίας, ο Γιώργος Μπίκας αναλαμβάνει Υπεύθυνος διαιτησίας και πρόεδρος της ΚΕΔ, ο Ζήσης Βρύζας είναι Υπεύθυνος Εθνικών ομάδων, ο Αλέξης Δέδες αναλαμβάνει εσωτερικός Γραμματέας και ο Απόστολος Γέροντας θα είναι απλό μέλος. Η Επιτροπή έχει το δικαίωμα να προσθέσει άτομα εάν κριθεί ότι πρέπει να υπάρξουν προσθήκες. Επίσης, ο Ιάκωβος Φιλιππούσης θα είναι εξωτερικός σύμβουλος.

Ο κ. Δρόσος, είναι δικηγόρος, μέλος του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών από το 1977 και ειδικεύεται στα θέματα δημοσίου και ευρωπαϊκού δικαίου, ενώ έχει εργαστεί σε όλα σχεδόν τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γεννήθηκε το 1951 και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Έκανε μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο στις Βρυξέλλες, ενώ μιλάει αγγλικά, ιταλικά, ρωσικά, γαλλικά και γερμανικά.

Από το 1983 είναι καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στην Νομική Σχολή Αθηνών. Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει, μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του European Law Research Center του Πανεπιστημίου του Harvard (1994-1997), μέλος του Δ.Σ. του Ευρωπαϊκού Κέντρου Δημοσίου Δικαίου (1997 – σήμερα) και σύμβουλος των Υπουργών Εμπορίου (1984-1989), σύμβουλος του Υπουργού Δικαιοσύνης (1995), Βιομηχανίας Ενέργειας & Τεχνολογίας (1995), του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών (1993-1994) και Εσωτερικών Προεδρίας Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (1994-1996).

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε