Τρίτη, 5 Μαρ.
13oC Αθήνα

ΕΠΟ – Τάκης Μπαλτάκος: «Απολύτως ευχαριστημένος από τον Πογέτ»

ΕΠΟ – Τάκης Μπαλτάκος: «Απολύτως ευχαριστημένος από τον Πογέτ»
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος διέψευσε τα σενάρια για το μέλλον του Γκουστάβο Πογέτ στην Εθνική Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι δεν υπάρχει θέμα απομάκρυνσής του από την ομάδα.

Σε συνέντευξή του στο sdna.gr, ο Μπαλτάκος δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από την πορεία της Εθνικής Ελλάδας με τον Πογέτ στον πάγκο της και εξήγησε τι συνέβη με τον βοηθό του Ουρουγουανού τεχνικού.

Απόσπασμα της συνέντευξης Μπαλτάκου

Για το θέμα των οφειλών προς τον βοηθό του Πογέτ: «Ο συγκεκριμένος συνεργάτης (σ.σ Μαουρίσιο Ταρίκο) δεν είναι μισθωτός, δεν είχε σύμβαση παροχής υπηρεσιών σε μηνιαία βάση. Πληρώνεται με εργόσημο για τις ημέρες που απασχολείται στην Εθνική. Η ΕΠΟ έχει μία πολυεθνική εταιρεία η οποία παρακολουθεί κάνοντας τον έλεγχο πέραν των ορκωτών λογιστών. Του είπαν από την πρώτη στιγμή ότι για να μπορέσει να λάβει την αμοιβή που ζητά, πρέπει να έχει ΑΦΜ». 

Για το τάιμινγκ που γνωστοποιήθηκε το ζήτημα: «Αυτό είναι ρεπορτάζ Πογέτ, να κάνετε την ερώτηση στον κ. Πογιέτ, πρέπει να απαντήσει ο ίδιος. Δεν με προβληματίζει τίποτα, αλίμονο αν με προβλημάτιζαν αυτά τα πράγματα. Τίποτα δεν υπάρχει όταν παίζεις μπάλα σε λίγες μέρες κόντρα στη Γαλλία. Δεν ανοίγει θέμα Πογέτ». 

Για τις σχέσεις του με τον Πογέτ: «Όπως είχε πει ο Αβέρωφ, ”αν είσαι πολύ κοντά στο τζάκι καίγεσαι, αν είσαι μακριά παγώνεις”. Πρέπει αν είσαι κάπου ενδιάμεσα, αυτό τηρώ, αυτό τηρούσαμε και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός με τ’ αποτελέσματα που όλοι γνωρίζετε. Έχω αρκετή εμπειρία από αυτά, αλίμονο αν πάγωνα με αυτά τα θέματα, γι’ αυτό και απαντήσαμε αμέσως».

Για το λάθος Κωνσταντινίδη – Φύσσα: «Αρχές Οκτωβρίου παίζαμε με Ιρλανδία – Ολλανδία, δεν μπορείς και δεν πρέπει ν’ αναστατώνεις την ομάδα ενόψει αγώνων. Όταν παίζει η μπάλα δεν τα κάνεις αυτά, όσοι έκαναν κάτι τέτοιο τις περισσότερες φορές κατέστρεψαν την ομάδα τους. Καθετί θέλει τον χρόνο του, δεν αντιδράς με την καρδιά αλλά με το μυαλό. Όλα τα θέματα θα συζητηθούν όταν τελειώσει η μπάλα». 

Για τον επικοινωνιακό αντίκτυπο στην ΕΠΟ: «Η επικοινωνιακή πλευρά έχει σημασία αλλά αν τ’ αποτελέσματα των αγώνων δικαιώσουν, τότε είσαι δικαιωμένος. Όταν μιλάμε για ομάδα δεν μας απασχολεί το επικοινωνιακό, μας απασχολεί ο τίτλος αν η ομάδα παίζει σε ένα πρωτάθλημα ή μία πρόκριση. Πολλοί παράγοντες ομάδων σκέφτονται επικοινωνιακά και καταστρέφουν την ομάδα τους. Έχω την εμπειρία για να μην πέσω σ’ αυτή την παγίδα».

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την πορεία της Εθνικής με Πογέτ: «Απολύτως ναι. Όταν ήρθε ο Πογέτ τον Ιούλιο του 22′ ο στόχος ήταν η Εθνική ήταν να περάσει στο Nations League ως πρώτη, αυτός ο στόχος επιτεύχθηκε πέραν ως πέραν. Στο Euro όταν έχεις στην κλήρωση Γαλλία – Ολλανδία είναι δύσκολο να περάσεις, ξέρουμε τη δυναμικότητά τους. Τα αποτελέσματα είναι θετικά. Δεν έγινε η μεγάλη υπέρβαση αλλά δεν είναι εύκολο να κάνεις υπέρβαση κόντρα σε Γαλλία – Ολλανδία».

Για το άδειο πέταλο στην «OPAP Arena» με την Ολλανδία: «Σε μεγάλο βαθμό είχε σχέση με την αστυνομία, ήθελε να παραμείνουν κλειστές οι θύρες. Υπήρχε αυξημένη προσοχή της αστυνομίας μετά το συμβάν με τους Κροάτες, ήθελαν να μείνουν κλειστές θύρες, αυτό θεωρώ ότι θα πάει καλύτερα με τη Γαλλία».

Για τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου: «Φέτος δεν θα υπάρξουν παρεμβάσεις γι’ αυτό και δεν θα υπάρχει τέτοιο θέμα. Όταν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζουν ομάδες των Αθηνών, ο αγώνας πρέπει να γίνονται στο μέσο της απόστασης. Όταν παίζουν δύο ομάδες της Αθήνας, ο τελικός θα γίνεται στην Αθήνα. Όταν παίζουν αντίστοιχα δύο της Θεσσαλονίκης, ο τελικός θα γίνεται στη Θεσσαλονίκη. Εδώ δεν έχουμε Γουέμπλεϊ, άλλη η φιλοσοφία εκεί».  

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις