Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός για τα επεισόδια που έφεραν αναβολή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Εγκληματική ενέργεια της αστυνομίας»

Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός για τα επεισόδια που έφεραν αναβολή στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Εγκληματική ενέργεια της αστυνομίας»
Intime.gr

Ο Παναθηναϊκός ΑΟ, αλλά και ο πρόεδρός του, Παναγιώτης Μαλακατές, πήραν θέση για την αναβολή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (ημιτελικός του Challenge Cup) κάνοντας λόγο για «εγκληματική ενέργεια της αστυνομίας» και ζητώντας συγγνώμη από τον κόσμο που τραυματίστηκε.

Ο δεύτερος ημιτελικός στο Challenge Cup Ανδρών ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, που ήταν προγραμματισμένος για το βράδυ της Τετάρτης (15/2, 19:00) πήρε τελικά αναβολή, μετά τα επεισόδια που προκλήθηκαν περίπου μια ώρα πριν από την προγραμματισμένη του έναρξη, ανάμεσα στην αστυνομία και σε οπαδούς, έξω από το γήπεδο του Αγίου Θωμά.

Στις συμπλοκές υπήρξαν τραυματισμοί οπαδών, ενώ έγινε χρήση δακρυγόνων από τις Αρχές, γεγονός που έκανε ασφυκτική την ατμόσφαιρα εντός του κλειστοί και τελικά έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αναβολή του αγώνα.

Μέσα από δήλωσή του, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο των «πρασίνων» που τραυματίστηκαν και ζήτησε να αποδοθούν ευθύνες.

«Ζητώ συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υπέστη ο φίλαθλος κόσμος του Παναθηναϊκού και ζητώ συγγνώμη από τους ανθρώπους που αναίτια τραυματίστηκαν. Από κει και πέρα θα προβούμε στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους προέβησαν σε αυτές τις πράξεις απόψε που έθεσαν σε κίνδυνο ζωές ανθρώπων και την ομαλή διεξαγωγή ενός ευρωπαϊκού αγώνα και εξέθεσαν διεθνώς τη χώρα μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απ’ τη μεριά του, ο Παναθηναϊκός ΑΟ έκανε λόγο για «εγκληματική ενέργεια της αστυνομίας» και ανέφερε πως έξω από τη Θύρα 3 δεν υπήρχε προέλεγχος.

Η σχετική ανακοίνωση

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στο κλειστό του Αγίου Θωμά στο Μαρούσι.

Ο Σύλλογος εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του και τον προβληματισμό του για την στάση των αστυνομικών δυνάμεων πριν την έναρξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Σε ένα ματς που άπαντες στον Παναθηναϊκό έκαναν το καλύτερο δυνατό ώστε να γίνει μια πραγματική γιορτή του βόλεϊ δυστυχώς δεν φαίνεται να είχαν την ίδια άποψη και οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν αναλάβει την περιφρούρηση του γηπέδου.

Ο Παναθηναϊκός ακολούθησε πλήρως τις εντολές της αστυνομίας που αποφασίστηκαν στη λήψη των μέτρων και δεν παρέκκλινε καθόλου από αυτές.

Ήταν απόφαση της Αστυνομίας οι πόρτες του γηπέδου να ανοίξουν στις 5:45 μ.μ. και όχι νωρίτερα για να μην δημιουργηθεί συνωστισμός.

Όμως, ενώ αρχικά είχε αποφασιστεί στη σύσκεψη μέτρων να υπάρχει αστυνομία έξω από την Θύρα 3 ώστε να υπάρξει προέλεγχος, τελικά ουδέποτε έγινε κάτι τέτοιο.

Αντιθέτως, μέχρι και τις 5.40μ.μ. δεν υπήρχαν καν αστυνομικές δυνάμεις έξω από την Θύρα 3 προκειμένου να γίνουν τα συμφωνηθέντα.

Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί έξω από το γήπεδο συνωστισμός από, φιλάθλους, κατόχους διαρκείας του Παναθηναϊκού.

Η στάση των δυνάμεων της αστυνομίας ήταν επιθετική, από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε, προς τους φιλάθλους που είχαν κάρτα διαρκείας και το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργήσουν μια μεγάλη ένταση που μέχρι εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε.

Θελημένα ή όχι από την πλευρά της αστυνομίας ξεκίνησαν επεισόδια από τα οποία προκλήθηκαν πολλοί τραυματισμοί φιλάθλων και σαν να μην έφτανε αυτό, οι αστυνομικές δυνάμεις πέταξαν δακρυγόνο ΜΕΣΑ στο γήπεδο και ακόμα ένα στα σκαλιά της εισόδου της Θύρας 3.

Πρόκειται για μια ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ενέργεια και προκαλεί ερωτήματα ποιος έδωσε αυτή την εντολή, καθώς δημιουργήθηκε μια αφόρητη ατμόσφαιρα και επικράτησε πανικός, αφού στις κερκίδες βρίσκονταν πολλά παιδιά αλλά και άτομα ΑμεΑ που στιβάχτηκαν όλοι-ες σε μια πόρτα και κάποιοι ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να βγουν έξω.

Τα ερωτήματα παραμένουν αναπάντητα για αυτή την ενέργεια που έθεσε σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις