Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Έρευνα για ομοφοβικά συνθήματα στο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον

Έρευνα για ομοφοβικά συνθήματα στο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον
ΦΩΤΟ Reuters

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 3-1 της Έβερτον στο Ολντ Τράφορντ και προκρίθηκε στους “32” του Κυπέλλου Αγγλίας, αλλά κάποια συνθήματα στην κερκίδα “αμαύρωσαν” τη νίκη της ομάδας του Τεν Χαγκ.

Σύμφωνα με τα βρετανικά Μέσα, μία μερίδα οπαδών στις κερκίδες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, φώναξε ομοφοβικά συνθήματα στον προπονητή της Έβερτον, γεγονός που έφερε επίσημες ανακοινώσεις τόσο από τους “κόκκινους διαβόλους”, όσο και από την FA. H διοργανώτρια αρχή μάλιστα, προανήγγειλε έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία των οπαδών.

Η ανακοίνωση της FA

«Καταδικάζουμε έντονα τη χρήση του όρου “rent boy” και είμαστε αποφασισμένοι να τον εκδιώξουμε από το παιχνίδι μας. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Εισαγγελία του Στέμματος, καθώς και με τη Μονάδα Αστυνόμευσης Ποδοσφαίρου του Ηνωμένου Βασιλείου, σε σχέση με τη χρήση αυτού του όρου.

Μέρος της δουλειάς μας σε αυτόν τον τομέα ήταν να παρέχουμε στις αρμόδιες αρχές δηλώσεις από ΛΟΑΤΚΙ+ οπαδούς, οι οποίες περιγράφουν λεπτομερώς πώς τα συνθήματα αυτού του είδους επηρεάζουν την εμπειρία τους και το αίσθημα ένταξης στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, έτσι ώστε να μπορεί να διαμορφωθεί μια σαφέστερη στάση και κατανόηση σχετικά με το σύνθημα.

Στεκόμαστε σθεναρά ενάντια σε όλες τις μορφές διακρίσεων και προσπαθούμε να διασφαλίσουμε ότι το παιχνίδι μας είναι ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους, το οποίο αγκαλιάζει πραγματικά τη διαφορετικότητα και αμφισβητεί τη συμπεριφορά μίσους τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου».

Η δήλωση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

«Η ομοφοβία, όπως και όλες οι μορφές διακρίσεων, δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι υπερήφανη για τη διαφορετική βάση των οπαδών μας και για τη δουλειά που έχουμε κάνει για να μειώσουμε περιπτώσεις όπως αυτές που δυστυχώς ακούσαμε σήμερα.

Θα συνεχίσουμε να κάνουμε εκστρατεία για την ενσωμάτωση και την αντιμετώπιση των διακρίσεων είτε μέσα στα γήπεδα είτε στο διαδίκτυο. Αυτό περιλαμβάνει τη συνεργασία με ομάδες φιλάθλων για την εκπαίδευση των φιλάθλων σχετικά με την προσβολή που προκαλεί η γλώσσα των διακρίσεων».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις