Παρασκευή, 3 Μαΐ
20oC Αθήνα

Ερυθρός Αστέρας – Μάντσεστερ Σίτι 2-3 και Λειψία – Γιούνγκ Μπόις 2-1 για τον 7ο όμιλο στο Champions League

Ερυθρός Αστέρας – Μάντσεστερ Σίτι 2-3 και Λειψία – Γιούνγκ Μπόις 2-1 για τον 7ο όμιλο στο Champions League
Reuters

Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε νικηφόρα από την έδρα του Ερυθρού Αστέρα (3-2) και έκανε το 6/6 στον 7ο όμιλο του Champions League, ο οποίος όμως δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού όλα τα “εισιτήρια” είχαν κριθεί από πριν. Δυο πρώην παίκτες του Ολυμπιακού σκόραραν στο Βελιγράδι. Στο άλλο ματς, η Λειψία κέρδισε με 2-1 την Γιούνγκ Μπόις. Οι Γερμανοί έχουν πάρει το δεύτερο “εισιτήριο” για τους “16” του Champions League, ενώ οι Ελβετοί πηγαίνουν στους “32” του Europa League.

Η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η δεύτερη ομάδα -μετά την Ρεάλ Μαδρίτης- που ολοκληρώνει τη φετινή φάση των ομίλων του Champions League έχοντας κάνει το απόλυτο 6/6. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα επικράτησε με άνεση του Ερυθρού Αστέρα στο Βελιγράδι με 3-2, για την τελευταία αγωνιστική του group stage, έχοντας πάρει προ πολλού την πρόκριση στους “16 της διοργάνωσης, όμως και η Λειψία. Οι Γερμανοί επικράτησαν εντός έδρας της Γιούνγκ Μπόις με 2-1, με τους Ελβετούς να έχουν πάρει την πρόκριση για τους “32” του Europa League.

Ερυθρός Αστέρας – Μάντσεστερ Σίτι 2-3

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε από την αρχή του ματς τον έλεγχο του αγώνα, πιέζοντας τον Ερυθρό Αστέρα. Μετά από μια οριακή φάση στο 19′, οι παίκτες του Γκουαρντιόλα άνοιξαν το σκορ στο Βελιγράδι. Στο παρθενικό παιχνίδι της καριέρας του με τους “πολίτες”, ο 20χρονος Χάμιλτον έκανε το 0-1, με ισχυρό σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή και θέση δεξιά.

Στην κορυφαία του ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο (28′), ο Ερυθρός Αστέρας είδε το πλασέ του Νεντέλκοβιτς να στέλνει την μπάλα να περάσει μόλις άουτ.

Η Μάντσεστερ Σίτι συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 62′ έφτασε στο 0-2 μετά από τρομερή προσπάθεια και υπέροχο πλασέ του Μπομπ.

Ο Ερυθρός αστέρας μείωσε σε 2-1, με τον Γουάνγκ να σκοράρει με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή στο 76′. Η Μάντσεστερ Σίτι “κλείδωσε” τη νίκη στο 85′ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φίλιπς, για να έρθει στο 90+1′ ένας άλλος πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, ο Κάταϊ, για να διαμορφώσει το τελικό 3-2.

Λειψία – Γιούνγκ Μπόις 2-1

Μόλις στο 6′ η Λειψία κατάφερε να σκοράρει με τον Σέσκο, αλλά το 0-0 παρέμεινε, αφού το τέρμα ακυρώθηκε για οφσάιντ του σκόρε, μετά από έλεγχο VAR. Πέρα από την κεφαλιά του Νιάσε (20′) την οποία “έβγαλε” ο Γκιλασί, η Γιούνγκ Μπόις δεν μπόρεσε να προβάλει μεγάλη αντίσταση και να απειλήσει την αντίπαλη εστία στο πρώτο μέρος.

Το γκολ έλειψε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά μέσα σε έξι λεπτά στην επανάληψη, είδαμε τρία… μαζεμένα. Ο Σέσκο της Λειψίας άνοιξε το σκορ στο 51′, ο Κόλεϊ της Γιούνγκ Μπόις έφερε το ματς στα ίσα στο 53′ -μετά από υποδειγματική αντεπίθεση των φιλοξενούμενων- ενώ στο 56′ ήρθε ο Φόσμπεργκ για να κάνει το 2-1 υπέρ των γηπεδούχων. Στο 72′ ο Γκαρσία των Ελβετών ισοφάρισε, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις