Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ερυθρός Αστέρας – Ολυμπιακός: “Άγιος” Πρίντεζης και στο Βελιγράδι!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Ολυμπιακός απειλήθηκε με ήττα στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα και μάλιστα με το να χάσει τη διαφορά που είχε απ’ τον αγώνα του ΣΕΦ. Χάρη στον Αγραβάνη όμως οι “ερυθρόλευκοι” έμειναν… όρθιοι στο Βελιγράδι, ενώ το μεγάλο τρίποντο του Πρίντεζη έστειλε το ματς στην παράταση (58-58). Ο υπαρχηγός των “ερυθρόλευκων” ήταν αυτός που με πεταχτάρι αλά… Κωνσταντινούπολη το 2012 έδωσε τη νίκη στους Πειραιώτες (56-52).

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Το buzzer beater του Πρίντεζη “σφράγισε” το πλεονέκτημα έδρας του Ολυμπιακού (19-8) στα πλέι οφ της Euroleague. Ο υπαρχηγός των “ερυθρόλευκων” σημείωσε στην παράταση το νικητήριο καλάθι, γράφοντας το 66-64 (58-58κ.α.) στην “Kombank Arena”, απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, και οι πρωταθλητές Ελλάδας “απέδρασαν” με ένα τεράστιο “διπλό” από το Βελιγράδι.

Πρώτος σκόρερ για την ομάδα του Σφαιρόπουλου και πολυτιμότερος του παιχνιδιού ο Παπανικολάου με 17 πόντους (4/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα), με τους Αγραβάνη και Πρίντεζη να ακολουθούν στο σκοράρισμα με 16 και 16 πόντους αντίστοιχα. Ο πρώτος μάλιστα, ήταν αυτός που με 11 συνεχόμενους πόντους στην 4 περίοδο κράτησε “ζωντανούς” τους “ερυθρόλευκους”, ενώ ο δεύτερος όχι μόνο έστειλε το ματς στην παράταση, αλλά έδωσε στους Πειραιώτες και τη νίκη, κάτι που τους εξασφάλισε και το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στην έδρα του Ερυθρού Αστέρα βάζοντας στην άκρη τις “αδερφικές” σχέσεις των δυο ομάδων και με ηγέτη τον Πρίντεζη κατάφερε να δημιουργήσει μικρή διαφορά (7-10) την ώρα που ο Τζένκινς κρατούσε κοντά στο σκορ τους Σέρβους. Οι παίκτες του Σφαιρόπουλου συνέχισαν να παίζουν πολύ καλή άμυνα, αναγκάζοντας τους γηπεδούχους να κάνουν πολλά λάθη και να ολοκληρώσουν το δεκάλεπτο με 9 πόντους! Απ’ την άλλη, ο Γκριν ανέλαβε να σκοράρει (6 π.) και βοήθησε τους Πειραιώτες να φτάσουν στο +8 (9-17).

 

Με άμυνα για… σεμινάριο (πολύ καλός ο Παπανικολάου) και εξαιρετικές επιλογές στην επίθεση (ο Αγραβάνης ήταν “ζεστός” πετυχαίνοντας 5 σερί πόντους), ο Ολυμπιακός έφτασε στο 11-24. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κάνουν λάθη (έφτασαν τα 11 στο ημίχρονο) και να είναι άστοχοι (7/18 δίποντα, 0/5 τρίποντα), οι “ερυθρόλευκοι” όμως ξαφνικά… βραχυκύκλωσαν προς το τέλος της περιόδου και τους έδωσαν την ευκαιρία να μειώσουν σε 17-26. με την επιστροφή όμως από τάιμ άουτ οι “ερυθρόλευκοι” εμφανίστηκαν και πάλι.. σοβαροί και έφτασαν στο 17-30 του δεύτερου δεκαλέπτου.

Οι πόντοι των δύο ομάδων στο ημίχρονο:

Ερυθρός Αστέρας: Γουόλτερς, Τόμπσον, Ντάνγκουμπιτς 2, Μίτροβιτς 1, Λάζιτς 2, Σιμόνοβιτς, Τζένκινς 8, Γκούντουριτς, Κούζμιτς 4.

Ολυμπιακός: Γκριν 8, Μπιρτς 2, Γιανγκ, Παπαπέτρου, Σπανούλης, Γουότερς 2, Αγραβάνης 5, Πρίντεζης 3, Παπανικολάου 7, Μάντζαρης 3. 

Ο Αστέρας μπήκε αποφασισμένος να διεκδικήσει τη νίκη στην τρίτη περίοδο, εκμεταλλευόμενος και τα επιθετικά ριμπάουντ, εκεί όπου ο Ολυμπιακός δεν πήγε καλά. Οι Σέρβοι έκαναν σερί και το τρίποντο του Γουόλτερς κατέβασε τη διαφορά στους 4 πόντους (28-32). Το τάιμ άουτ έπιασε τόπο, Παπανικολάου και Πρίντεζης έπιασαν… δουλειά και το “ερυθρόλευκο” σερί ανέβασε τη διαφορά στο 28-39. Ο Σπανούλης ήταν εκτός, Σιμόνοβιτς και Γκούντουριτς ανέβηκαν, οι Σέρβοι βρήκαν το χέρι τους από το τρίποντο (το 0/5 έγινε 4/5), έβαλαν 26 πόντους στο δεκάλεπτο και πήγαν στην τελευταία περίοδο προηγούμενοι -για πρώτη φορά- με 1 πόντο (43-42) με σερί 11-0.

 

Οι γηπεδούχοι είχαν την ψυχολογία με το μέρος τους, την ώρα που ο Ολυμπιακός ήταν.. σκιά του εαυτού του. Το σερί των Σέρβων συνεχίστηκε, όπως και η τραγική αμυντική λειτουργία των Πειραιωτών και η διαφορά ανέβηκε στο 50-42. Ο Αγραβάνης μπήκε στο ματς και “έλαμψε” αφού σκόραρε για τον Ολυμπιακό ισοφάρισε σε 53-53. Ο Τζένκινς έδωσε και πάλι προβάδισμα στους Σέρβους (55-53) 1,5 λεπτό πριν το φινάλε , αλλά ο Παπανικολάου έφερε και πάλι το ματς στα ίσα. Και εκεί όπου ο Γκούντουριτς “κάρφωσε” ένα ακόμα τρίποντο στον Ολυμπιακό, ο Πρίντεζης έστειλε το ματς στην παράταση με δική του τρίποντο “βόμβα” (58-58).

Η κούραση ήταν μεγάλη για τις δυο ομάδες στο εξτρά πεντάλεπτο, αλλά Πρίντεζης και Παπανικολάου κράτησαν τους “ερυθρόλευκους” στο παιχνίδι της νίκης. Ο υπαρχηγός της ελληνικήςε ομάδας ήταν αυτός που έκρινε τον αγώνα, αφού σκόραρε στα 3,2” πριν από τη λήξη με το… γνωστό πεταχτάρι του και διαμόρφωσε το τελικό 64-66.

 Οι πόντοι των δύο ομάδων:

Ερυθρός Αστέρας: Γουόλτερς 7, Τόμπσον 1, Ντάνγκουμπιτς 5, Μίτροβιτς 1, Λάζιτς 2, Σιμόνοβιτς 9, Τζένκινς 13, Γκούντουριτς 14, Κούζμιτς 8, Μπιέλιτσα 4.

Ολυμπιακός: Γκριν 8, Μπιρτς 2, Γιανγκ 1, Παπαπέτρου, Σπανούλης, Γουότερς 2, Αγραβάνης 16, Μιλουτίνοβ, Πρίντεζης 15, Παπανικολάου 17, Μάντζαρης 5.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε