Σάββατο, 20 Απρ.
17oC Αθήνα

Ερυθρός Αστέρας – Παναθηναϊκός: Πάλεψαν οι “πράσινοι”, αλλά…

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε κοντά σ’ ένα τεράστιο διπλό στο Βελιγράδι, αλλά ένα επιθετικό “μπλακ άουτ” στα τελευταία πέντε λεπτά του αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα δεν επέτρεψε στους “πράσινους” να φύγουν με τη νίκη από την έδρα των Σέρβων. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ ηττήθηκε με 72-66, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής και υποχώρησε στο 11-9.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Οι “ερυθρόλευκοι” πανηγύρισαν την έβδομη σερί νίκη τους, όντας με διαφορά η πιο “καυτή” ομάδα της Euroleague το 2017. Οι Σέρβοι ανέβηκαν στο 12-8, προσπέρασαν τον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία, αλλά ευτυχώς δεν κατάφεραν να καλύψουν και τη διαφορά των 11 πόντων, με την οποία είχαν κερδίσει οι “πράσινοι” στο πρώτο παιχνίδι στην Αθήνα. Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση ισοβαθμίας των δύο ομάδων, ο Παναθηναϊκός θα έχει το πάνω χέρι.

Οι “πράσινοι” κατάφεραν να γυρίσουν από το  -16 στην “Aleksandar Nikolic Hall”, έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους (64-63), αλλά “κόλλησαν” στο τελευταίο πεντάλεπτο στην τρομερή άμυνα των παικτών του Ντέγιαν Ράντονιτς. Oι Γκάμπριελ (23π.) και Τζέιμς (19π.) ξεχώρισαν από τον Παναθηναϊκό, με τον πρώην “πράσινο” Όγκνιεν Κούζμιτς (10π., 14ριμπ.) να είναι ο κορυφαίος των νικητών. Τραγικός ο Καλάθης, κακός και ο Τζεντίλε.

Ο αγώνας:

To ξεκίνημα του Παναθηναϊκού στο Βελιγράδι ήταν εφιαλτικό. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν έκανε απλά τίποτα στο παρκέ. Ήταν τραγική σ’ όλους τους τομείς, δεν είχε καθαρό μυαλό στην επίθεση, ενώ έπαιζε άμυνα με τα… μάτια. Ο Νικ Καλάθης έδωσε συνέχεια στις κάκιστες εμφανίσεις (περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος ύστερα από μαζεμένα εξαιρετικά παιχνίδια), με αποτέλεσμα ο Ερυθρός Αστέρας να προηγηθεί με 16-0 (!). Χρειάστηκε να περάσουν 6 λεπτά, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να βρει σκορ.

Ο Πασκουάλ απέσυρε γρήγορα στον πάγκο τον Καλάθη, όπως και τους Χαραλαμπόπουλο (ξεκίνησε βασικός) και Μπουρούση, περνώντας στο παιχνίδι τους Τζέιμς, Ρίβερς και Γκάμπριελ, με τον πρώτο να πετυχαίνει το πρώτο καλάθι του “τριφυλλιού”, το οποίο ήταν και τρίποντο.Οι τρεις Αμερικανοί, προεξάρχοντος του Κένι Γκάμπριελ, ξεκίνησαν την αντεπίθεση του Παναθηναϊκού, η οποία ήρθε μέσω σουτ τριών πόντων. Με σερί 8-0, οι “πράσινοι” μείωσαν σε 16-8, ενώ έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο -6 (20-14).

Με καταιγισμό τριπόντων, οι Σέρβοι ξέφυγαν με 31-21 στο 13′, με το “τριφύλλι” να απαντάει με επιμέρους σκορ 2-10 και να πλησιάζει στο καλάθι (33-31 στο 16′). Ο Τζέιμς έκανε εξαιρετική δουλειά, αλλά οι “ερυθρόλευκοι” βρήκαν τον τρόπο να ανεβάσουν τη διαφορά στους 6 πόντους (39-33) στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Οι “πράσινοι” είχαν 6/16 δίποντα και 7/16 τρίποντα, υπέπεσαν σε 8 λάθη (λόγω της αφόρητης πίεσης των Σέρβων), ενώ είχαν 4 λιγότερα ριμπάουντ (17-13) από τους γηπεδούχους.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Ουόλτερς 3 (1), Μίτροβιτς 9, Λάζιτς 5 (1), Σιμόνοβιτς 2, Τζένκινς 2, Γκούντουριτς 2, Γιόβιτυς 5, Κούζμιτς 6 (10 ριμπ.), Μπιέλιτσα 5 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Σίνγκλετον 3 (1), Νίκολς, Ρίβερς 5 (1), Τζέιμς 10 (2), Παππάς, Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 12 (2), Τζεντίλε, Μπουρούσης 3 (1), Καλάθης (3 λαθ.).


 

Ο Παναθηναϊκός είχε τον έλεγχο του αγώνα στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Κένι Γκάμπριελ είδε το καλάθι των Σέρβων σαν… κουβά κι άρχισε να πυροβολεί ασταμάτητα πίσω από τη γραμμή των 6,75, με τους “πράσινους” να περνούν μπροστά (46-47) και να έχουν το μομέντουμ του αγώνα. Οι “πράσινοι” διατήρησαν τα ηνία της αναμέτρησης στην αρχή του τέταρτου δεκαλέπτου (57-59 και 59-61), χάρη στις εμπνεύσεις του Μάικ Τζέιμς αλλά στα κρίσιμα λεπτά οι παίκτες του Πασκουάλ τα έκαναν…. σαλάτα.

Ο Καλάθης τα “έσπασε” (0/2 βολές, 0/5 τρίποντα), οι υπόλοιποι “πράσινοι” έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο και μοιραία ο Παναθηναίκός γνώρισε την ήττα. Στα τελευταία πέντε λεπτά και με το σκορ στο 64-63, οι “πράσινοι” σκόραραν μόλις ένα δίποντο και μια βολή με τον Τζέιμς, με αποτέλεσμα να χάσουν την επαφή τους με το σκορ. Ο Ερυθρός Αστέρας πάτησε το γκάζι στο πιο κρίσιμο σημείο και με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Σιμόνοβιτς (άφαντος μέχρι εκείνο το σημείο) πήραν ακόμα μία σπουδαία νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 39-33, 57-56, 72-66.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Ράντονιτς): Ουόλτερς 5 (1), Τόμσον 6, Μίτροβιτς 11, Λάζιτς 5 (1), Σιμόνοβιτς 13 (1), Τζένκινς 6, Γκούντουριτς 4, Γιόβιτς 7 (8 ασ.), Κούζμιτς 10 (14 ριμπ.), Μπιέλιτσα 5 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 5 (1), Νίκολς, Ρίβερς 12 (2), Τζέιμς 19 (2), Φώτσης, Παππάς 2, Φελντέιν, Χαραλαμπόπουλος, Γκάμπριελ 23 (5), Τζεντίλε, Μπουρούσης 3 (1), Καλάθης 2.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε